„Sa ne bucurăm de o seară frumoasă împreună, să apreciem oamenii speciali din domeniul Horeca și să încercăm să nu fim cârcotași măcar o seară”, cam așa a sunat îndemnul Simonei Mardale, inițiatoarea Galei Premiilor Horeca – După 20 de ani, în deschiderea evenimentului care a avut loc luni, 13 iunie, la Teatrul Național București. Peste 300 de oameni din Horeca și industria vinului – reprezentând peste 50 de companii: importatori, distribuitori, restaurante, hoteluri – , presă de specialitate, precum și peste 100 de clienți finali au venit să susțină această primă gală de anvergură. Și personal, după ce am participant la mai multe evenimente similare din domeniu, pot spune că oamenii pe care i-am întânit și cu care am discutat aici au apreciat efortul organizatoric și inițiativa, s-au bucurat să se vadă între ei, au dat dovadă de diplomație, iar cadrul elegant al galei a fost, totodată, unul relaxat și prietenos.
Scopul galei a fost, așadar, recunoașterea la scenă deschisă a acestor oameni „veterani” ai industriei, inițiatori și vizionari, pasionați, care și-au construit o carieră în domeniu și a celor mai vechi și relevante business-uri. Premiile au ținut cont de profesionalism, calitatea serviciilor, integritate, longevitate și etica în relația clientii. În total au fost 20 de nominalizari și premianți, precum și patru premii speciale. Moderatorii au fost Virgil Ianțu și Simona Mardale, Director de Marketing si Vânzări Lliliac.
Iată și lista premianților:
I. Vinuri/Oameni
1. Creatorul celui mai vechi brand de vin dedicat Horeca – acordat domnului Guy de Poix, fondatorul cramei SERVE, in memoriam. Premiul a fost ridicat de enologul cramei SERVE, Aurel Rotarescu.
2. Cel mai vechi enolog, angajat al unei singure crame – Ioan Buia, enolog Jidvei
3. Primul fondator al unui lanț de magazine specializate de vin – Cătălin Paduraru
4. Cel mai vechi formator de opinie din industria vinului – Laurențiu Achim
5. Cel mai vechi jurnalist din industria vinului – Cezar Ioan, publisher Vinul.Ro
6. Cea mai mare investiție privată în industria vinului – Claudiu Necșulescu, fondatorul cramei Jidvei
Ne mândrim și noi cu premiul obținut de Cezar Ioan, publisherul Vinul.Ro, co-fondator al comunității online Vinul.Ro. Cezar este jurnalist profesionist din 1993, comunicator în domeniul vinului din 2002, co-fondator al Clubului Presă de Vin, co-autor al primului ghid critic destinat consumatorilor de vin – „Ghidul Vinul.Ro, inițiator al primului concurs de vinuri românești cumpărate de la raft „Premiile de excelență Vinul.Ro” , precum și al mișcării culturale de promovare a vinurilor din soiuri autohtone „Cercul de Fetească”..
II. Hoteluri
1. Cel mai mare lanț hotelier cu capital autohton – Phoenicia Hotels & Resorts
2. Cel mai bun hotel-concept, cu capital românesc – Hotel Privo, Târgu Mureș
3. Simbolul industriei hoteliere din București – Intercontinental, București
III. Restaurante
1. Cel mai vechi și popular restaurant din București (același loc / specific / proprietar) – White Horse, București
2. Cel mai vechi și popular restaurant de pe litoral – Irish Pub, Constanța
3. Cel mai vechi și popular restaurant din zona montană – Coliba Haiducilor, Brașov
4. Cea mai veche companie de catering (același proprietar) – Privileg Catering, reprezentată de Anca Mitu, proprietar
5. Cel mai vechi ospatar angajat în același loc – Ion Botescu, Caru’ cu Bere
6. Cel mai vechi chef expat – Antonio Passarelli
7. Premiul pentru excelență în actul artistic în restaurantele din Bucuresti – Valentin Albeșteanu, Caru’ cu Bere
IV. Importatori / Distribuitori / Soft / Publicații
1. Cel mai vechi importator și distribuitor specializat pe echipamente Horeca – Bilancia
2. Cel mai vechi importator de pește și fructe de mare proaspete specializat Horeca – R Family
3. Cel mai vechi producător de software specializat Horeca – TCNET
4. Premiul pentru longevitate a unei publicații dedicate Horeca – Horeca România
Premii Speciale
1. Premiul Zona ECO by Green Group – restaurantele Social 1 / Stadio
2. Premiul pentru activitatea de educație și formare în Horeca – Joseph Hadad
3. Premiul pentru inovație și reinterpretare in Horeca – Social 1 / Stadio
4. Premiul pentru popularitate în Horeca – Carmen Savu, proprietar Parma Food
A fost o seară lungă cu povești, emoții, mărturisiri și momente amuzante, dar și momente artistice cu pian și vioară, susținute de reprezentanți ai școlii de muzică Boem Club. Evenimentul a fost organizat de Asociația ARMSA (Asociatia Română pentru Sprijinirea Mediului de Afaceri), susținută de Crama Lliliac și Bilancia. Sponsori: Porr, Green Group, Sigurec, Jidvei, Borsec, Parma Food, Privileg Catering, Sorla, Boem Club, Coffee Solutions Moak Romania, Althaus, Enrose, TLC, Five’s, Document. Parteneri media: Magic FM, Horeca Romania, Smart FM, Trends by HRB Expert, BIZ, Sapte Seri, Top Hospitality, Food & Bar, Life.ro, vinul.ro, Agentia de Presa Mondena, Vin2.ro.