Castigatorii Trofeului Someleriei „Cramele Halewood”

Joi, 9 decembrie 2010, la Hotelul Aro Palace din Brasov, s-a desfasurat finala competitiei Trofeul Someleriei „Cramele Halewood“, potrivit unui comunicat de presa al Asociatiei Somelierilor din Romania. Castigatorul editiei din acest an este George Cioca, din Bucuresti, somelier pe un vas de croaziera. Pe locul doi s-a clasat bucuresteanul Alin Mihalcea , urmat de clujeanul Valentin Moldovan.

Publicitate
IWCB

In concurs s-au inscris 20 de somelieri, opt dintre acestia calificandu-se in semifinala, unde George Cioca, Valentin Moldovan si Alin Mihalcea au primit din partea juriului punctaje ce le-au permis sa acceada in finala. In ultima faza a competitiei, cei trei specialisti au fost supusi mai multor teste, respectiv o proba de servire a sampaniei, o proba de decantare si servire vin rosu, corectarea unui meniu cu greseli si proba de degustare.

Doru Dumitrescu, presedintele ASR, a fost presedintele comisiei de jurizare, comisie formata din personalitati de renume national din somelerie si industria hoteliera, precum Cornelia Toma, Florin Voica, Virgil Dumitrascu, Florin Ivan, Daniel Zottu, Alfred Binder si Dan Boerescu.

Publicitate
IPPU

Concursul, aflat in acest an la cea de-a 11-a editie, a fost organizat de catre Asociatia Somelierilor din Romania (ASR), in parteneriat cu Cramele Halewood si Aro Palace. Competitia Trofeul Someleriei „Cramele Halewood“ este recunoscuta de Asociatiei Internationale a Somelierilor (ASI), fiind organizata dupa normele si regulile acestei asociatii.