Casual Wine on Friday – „lectura“ obligatorie! (galerie foto)

Serile de „lectura“ Casual Wine on Friday, organizate de Vinul.Ro la Cafepedia, incep sa suscite din ce in ce mai mult interes de la o saptamana la alta, atat din partea pasionatilor de vinuri, cat si din partea producatorilor. Si asta deoarece Casual Wine on Friday reuseste de fiecare data sa depaseasca tiparele formalului, transformandu-se, datorita modului inedit de organizare, intr-o seara agreabila alaturi de prieteni din lumea vinului si nu numai.

Publicitate
Ravago

In prima vineri a lunii iulie, la Casual Wine on Friday au putut fi degustate cinci dintre vinurile Cramei Oprisor. Caloian White Zinfandel, Caloian Rhein Riesling, Caloian Rose, La Cetate Miracol Chardonnay si La Cetate Pinot Noir au reusit sa impresioneze numerosul public prezent prin constructia aromatica complexa si prietenoasa. Invitatii au dansat neobositi pana dupa miezul noptii, racorindu-se atat cu vinurile reci, cat si cu cocktailul-surpriza al serii, Caloian Sauvignon Sour. Liviu Grigorica, enologul Cramei Oprisor, prezent, de asemenea, la eveniment, a vorbit despre vinurile degustate, fiind disponibil, pe tot parcursul serii, pentru a raspunde la intrebarile publicului. Pentru seara respectiva, muzica a fost asigurata atat live, de o trupa de tineri talentati (chitara acustica si voce), cat si de DJ-ul rezident al Cafepedia.

Vineri, 13 iulie, a fost o noua seara cu „casa inchisa“ la Cafepedia Romana. Anuntati de prezenta celor mai noi vinuri din Transilvania, Villa Vinea, care au facut senzatie la Concursul International de Vinuri Bucuresti 2012, amatorii au venit din nou in numar mare, curiosi sa afle mai multe despre producatorul Castel Vinum si despre vinurile sale. Marcel Farcas, directorul companiei, a facut o prezentare succinta a vinurilor prezentate, Sauvignon Blanc, Gewurztraminer, Feteasca Regala si Kerner. Vinurile siau facut rapid prozeliti, ba chiar Marcel Farcas a fost asaltat de clienti cu comenzi ferme. Spre miezul noptii, directorul Castel Vinum a plecat, insa vinurile au ramas, motiv suficient pentru ca petrecerea sa continue ore bune.

Publicitate
Oprisor

Cea de-a noua editie a Casual Wine on Friday, desfasurata cu putin inainte de intrarea acestei publicatii in tipar, a adus in fata publicului vinurile care au inregistrat cele mai bune vanzari in cadrul evenimentului. Astfel, pe meniul evenimentului si-au facut loc Gewurztraminer Villa Vinea, Villa Vinea Alb Kerner, Cramposie Via Sandu, Cabernet D’Anjou, Negrini Rose si Bodegas Trapiche, dar si cocktail-ul surpriza, Casualito (mojito cu vin rose). Ca de fiecare data, pe langa vinuri, invitatii s-au putut bucura de bufetul din partea casei si de muzica asigurata de DJ-ul rezident Cafepedia.