Stiri

Stiri

Conferințele GastroArt: Identitate gastronomică națională – 21 și 22 septembrie, în cadrul Șofran – multietnicfest)

În weekendul 21 și 22 septembrie 2019 continuăm seria de conferințe pluridisciplinare, cu scopul de a contura, în baza opiniilor specialiștilor din mai multe domenii conexe, care e identitatea gastronomică națională (parte a brandului de țară) şi care ar trebui să fie strategia de promovare gastro-românească. [...]

Caietul somelierului elaborat de Sergiu Nedelea, un manual reușit de cultură oenologică

Cartea elaborată de Sergiu Nedelea este o lucrare de referință pentru someleria românească; ea evidențiază eforturile impresionante ale autorului în privința documentării, a selecției de imagini și fotografii relevante pentru tematica abordată, dar mai ales ingeniozitatea prezentării descriptorilor senzoriali din lumea vegetală în pahare de degustare, fără a neglija și elementele promoționale aparținând unor societăți vitivinicole autohtone [...]

Celebra școală culinară Institut Culinaire Disciples Escoffier se lansează în România ca institut de sine stătător

Institut Culinaire Disciples Escoffier, una dintre cele mai reputate școli culinare la nivel internațional, se lansează ca institut de sine stătător sub coordonarea cunoscutului antreprenor, proprietar de restaurante atât în Romania, cât și în Franța, și Președinte al Asociației Disciples Auguste Escoffier în România, Ștefan Oprea. [...]

MAUVE Wine Experience (6-7 septembrie) – Două zile de festival cu muzică şi proiecţii de film în via de la Tohani

În perioada 6-7 septembrie 2019 are loc cea de-a treia ediție a unui festival unic de muzică și film în mijlocul viei Tohani România. La doar o ora și jumătate de București, în plină perioadă de cules, MAUVE – Wine Experience aduce publicul în inima naturii, pentru două seri memorabile de toamnă cu plimbari prin vie, concerte, proiecții de film, degustări de vinuri, concursuri de cules și de fotografie și multe alte experiențe speciale. [...]