În ultimii ani am început și noi să conștientizăm cât de important este să scurtăm lanțul alimentar și să eliminăm intermediarii. Doar că socoteala
[...]
Am sărbătorit anul acesta, pentru prima dată, pe data de 6 octombrie, Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, zi institută prin lege, după ce a fost adoptată de Parlament, pe 27 martie 2019, la trei ani de la primele demersuri inițiate la Congresul Național de Gastronomie și Vin de Cosmin Dragomir (Gastroart.ro), Chef Nico Lontras (Rare Foods Services) și Cezar Ioan (Vinul.Ro).
[...]
În weekendul 21 și 22 septembrie 2019 continuăm seria de conferințe pluridisciplinare, cu scopul de a contura, în baza opiniilor specialiștilor din mai multe domenii conexe, care e identitatea gastronomică națională (parte a brandului de țară) şi care ar trebui să fie strategia de promovare gastro-românească.
[...]
Inițiatorii Zilei Naționale a Gastronomiei și Vinului: „Un prilej pentru a consolida identitatea românească” Proiectul de Lege privind declararea unei Zile naționale pentru
[...]
Pe 27 februarie, aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea primului restaurant La Mama a fost marcată de lansarea volumului „Povestea de la colţul mesei”. Scris de proprietarul rețelei La Mama, Cătălin Mahu, acesta reprezintă o radiografie a societăţii româneşti, din 1999 până în prezent.
[...]
Un articol de Ioana Pătrășcoiu (MySecretRomania.com), organizatoare În vara lui 2018, deja faimoasele brunch-uri transilvănene (ale Asociației My Transilvania) au trecut munții și
[...]
PATER, ţuică românească din prune de Argeș, a fost recent medaliată la Concursul “Spirits Selection” 2018, competiție de băuturi spirtoase aflată sub patronajul
[...]
Fabrica de salamuri crud-uscate Salbac Bacău și Fabrica de produse fiert-afumate din cadrul Holdingului românesc Agricola au primit două medalii de argint și una de bronz la festivitatea de decernare a premiilor Monde Selection, în Valencia (Spania)
[...]
“Șpriț”, “spritzer”, “gespritzer, “vin de citron”, “calimocho / kalimotxo”, “tinto de verano” sau mai recentul “Aperol spritz”… Șprițul a fost unul dintre subiectele
[...]
Asociația pentru Restaurarea Gastronomiei Românești (ARGR) organizează începând cu 30 de martie o serie de evenimente gourmet de arheologie culinară inspirate din rețetele
[...]
Acest site utilizează module cookie pentru a vă îmbunătăți experiența în timp ce navigați pe site. Din aceste cookie-uri, cookie-urile clasificate ca necesare sunt stocate în browser-ul dvs., deoarece sunt esențiale pentru funcționarea funcțiilor de bază ale site-ului. De asemenea, folosim module cookie de la terțe părți care ne ajută să analizăm și să înțelegem cum utilizați acest site web. Aceste cookie-uri vor fi stocate în browserul dvs. numai cu acordul dvs. De asemenea, aveți opțiunea de a renunța la aceste cookie-uri. Dar renunțarea la unele dintre aceste cookie-uri poate avea un efect asupra experienței dvs. de navigare.
Cookie-urile necesare sunt absolut esențiale pentru ca site-ul să funcționeze corect. Această categorie include numai cookie-urile care asigură funcționalitățile de bază și caracteristicile de securitate ale site-ului web. Aceste cookie-uri nu stochează informații personale.