Cei mai buni barmani la “Bar Master Competition”

Saptamana trecuta a avut loc finala primei editii a concursului de barmani Bar Master Competition, desfasurata in clubul Champions din Bucuresti. Evenimentul organizat de catre Food& Bar Magazine a reusit sa stranga la strat peste 41 de concurenti din toata tara, in finala calificandu-se doar 15.

Publicitate
Caloian

Ultima faza a competitie a fost castigata constanteanul Daniel Rotea. El a fost urmat, la o diferenta minima, de Ionut Ivanov (Bucuresti), iar pe locul trei a urcat Bogdan Costiniu (Bucuresti). Locurile patru si cinci au fost ocupate de Adrian Caradeanu (Bucuresti) si Mihai Cota (Brasov). Acesta din urma a castigat si premiul special oferit de reprezentantul De Kuyper – un kit complet de bartending.

Acestia au avut de trecut doua probe preliminarii – Working Flair si Speed Opening – in urma carora cei mai buni 10 dintre ei au fost selectati pentru ultima runda – Free Style Ehxibition Flair. Castigatorii au fost desemnati de juriul alcatuit din Marius Gogoasa, Cristian Caloian, Costin Bucur si invitatii speciali Tom Dyer si Marco Canova – castigatori ai numeroase concursuri internationale.

Publicitate

Daniel Rotea, castigatorul acestei prime editii a Bar Master Competition, a plecat acasa cu un premiu de 1.500 de euro. Locurile urmatoare au fost recompensate, in ordine, cu 700 de euro, 500 de euro, 250 de euro si 100 de euro. Totalul premiilor acordate pe tot parcursul concursului s-a ridicat la suma de 8.300 de euro.

In cadrul probei de Speed Opening, care presupune deschiderea cat mai rapida a cinci sticle de suc/bere, Bogdan Costiniu a reusit sa stabileasca un nou record national, cu timpul de 2,17 secunde. Vechiul record de 2,18 secunde ii apartinea lui Robert Mocanu, rezident in Champions.
Bar Master Competition, organizat de Food & Bar Magazine, este cel mai mare concurs de barmani din Romania, cu un total de 41 de concurenti in cele cinci etape zonale. Evenimentul a fost sustinut de Pepsi X, Drambuie si De Kuyper, carora li s-au alaturat in finala partenerii Cinzano si Mixer. Intreaga desfasurare a concursului a fost supervizata de agentia de barmani profesionisti Exquisite Bar Solutions.