Ceptura, definitie a terroir-ului de la DAVINO

De curand, DAVINO a lansat o noua gama de vinuri cu adresabilitate pe segmentul medium HoReCa. Initial, gama Ceptura trebuia, conform lui Dan Balaban, proprietarul cramei din Dealu Mare, sa inlocuiasca Chateau Domenii, insa evolutia spectaculoasa a acestei etichete in piata l-a determinat sa o pastreze.

Publicitate
IPPU

Linia Ceptura s-a nascut pornind de la nemultumirea mea legata de gama Chateau Domenii, care mi s-a parut a fi un brand gol de continut, ce nu avea nici o legatura cu elementele definitorii ale cramei noastre sau cu cele care caracterizeaza locul, terroir-ul. Astfel, m-am gandit sa-l schimb”, afirma Dan Balaban. Insa, potrivit acestuia, dupa pregatirea noii game si a strategiei de marketing, in momentul lansarii s-a renuntat la inlocuirea etichetei Chateau Domenii. „In luna mai am dat drumul pe piata gamei Ceptura, dar, in acelasi timp, s-a intamplat un lucru foarte curios. Chateau Domenii a crescut enorm in vanzari, dublu comparativ cu aceeasi perioada a anului 2010. Cochetam cu ideea de a-l schimba, insa datorita evolutiei sale am renuntat pentru moment. In continuare, Chateau Domenii inregistreaza cresteri in vanzari”, explica proprietarul DAVINO.

Pana acum, vinurile Ceptura au fost distribuite in locurile unde nu a performat foarte bine sau nu a existat Chateau Domenii. Eticheta pentru Ceptura a fost creata in aceeasi linie structurala precum celelalte game DAVINO. In afara de numele brandului, locul de origine, anul de recolta si soiurile, pe eticheta creata in stil minimalist se mai regaseste o imaginea unei vii stilizate. Potrivit reprezentantilor DAVINO, noua gama se adreseaza segmentului medium din HoReCa, iar ca palier de pret va fi usor peste pretul lui Chateau Domenii. Lotul scos pe piata este de aproximativ 20.000 de butelii pentru fiecare eticheta in parte.

Publicitate
IPPU

Abordarea in vinificare pentru aceasta gama nu a fost diferita fata de celelalte vinuri DAVINO. In esenta mergem pe aceeasi strategie pe toate gamele, diferentele fiind date de vie, de terroir si de calitatea vinului final. Ceptura alb este un cupaj de Sauvignon Blanc si Feteasca alba, recolta 2010, iar rosul este cupaj de Cabernet Sauvignon si Feteasca neagra din 2009”, spune enologul Bogdan Costachescu, actionar al companiei. Referitor la gama superpremium Rezerva, gama comercializata exclusiv prin magazinul de vinuri si delicatese Comtesse du Barry, Dan Balaban a anuntat ca nu va exista un exponent al acestei linii din recolta anului 2010, varianta rosie a acestuia, din recolta 2009, urmand sa fie lansata abia anul viitor. De asemenea, Dan Balaban a mai precizat ca exista posibilitatea organizarii primei licitatii de vinuri din gama DAVINO Rezerva, eveniment in care probabil vor fi scoase la licitatie si vinuri din linia Flamboyant. Potrivit reprezentantilor DAVINO, fata de anul trecut, compania a inregistrat o crestere medie de 30%, cu exceptia lunii iunie in care cresterea a fost de sapte procente.

CEPTURA CABERNET SAUVIGNON, FETEASCA NEAGRA 2009

DOC Dealu Mare
14,5% vol. alc., sec
Producator: Unicom Production
Arome puternice de cacao, coacaze negre, fulgi de ciocolata, cutie de lemn si cremene definesc partea olfactiva a acestui vin, care reuseste sa impresioneze de la primul contact. Gustul este catifelat, cu tanini densi si bine structurati si senzatii de visine si curmale. Combinatia dintre aciditate si notele de fruct il fac sa para carnos, consistent. Pe final, alcoolul se evidentiaza bine, intr-un mod interesant, aducand in vin note de piper proaspat zdrobit.
Punctaj: 90 de puncte

CEPTURA SAUVIGNON BLANC, FETEASCA ALBA 2010

DOC Dealu Mare
13,5% vol. alc., sec
Producator: Unicom Production
Un cupaj cu arome intense, proaspete si directe, care trimit in acelasi timp catre spectrele de arome citric, mineral si floral. Caracterul de Sauvignonul blanc este foarte pronuntat in nas, dezvaluind puternice note de soc si coaja de lamaie. Gustul, dominat de o aciditate sprintara, este liniar, cu tonuri de corcoduse, prune verzi si mult calcar. In postgustul lung se simt note specifice de Feteasca Alba, floral-vegetale, completate de un condiment intens.
Punctaj: 85 de puncte

ROSE MAGNUM PENTRU CLUBURI

 
In afara de gama Ceptura, anul acesta DAVINO a lansat si o editie limitata de 3.000 de sticle de Rose Special Reserve Chateau Domenii Ceptura 2010, imbuteliat la sticle magnum, care se adreseaza cluburilor si locatiilor lounge. Rose Special Reserve Chateau Domenii Ceptura 2010 (Merlot, Cabernet Sauvignon, 14,3% vol. alc.) este un vin cu o culoare rose-somon, stralucitoare si nas intens, din care strabat tonuri de visine negre si smochine coapte, cu unele atingeri minerale. Atacul pleaca intr-o suita de senzatii dulci, exotice, de mango si papaia, pe partea finala vinul devenind intens condimentat si lung, cu tresariri de mirodenii exotice. Are textura si densitate buna, este proaspat si in acelasi timp foarte puternic. (85 de puncte)

3 thoughts on “Ceptura, definitie a terroir-ului de la DAVINO

  1. Abia astept sa beau noul cupaj rosu. 90 puncte la pretul asta, poate fi cel mai bun raport calitate pret din Romania.

Comments are closed.