Cercul de Fetească s-a extins, în octombrie

Octombrie a marcat o triplă premieră în activitatea Cercului de Fetească, mișcarea culturală de promovare a vinurilor din (multiple) soiuri autohtone românești inițiată în urmă cu mai bine de un an de către Vinul.Ro: a existat nu unul, ci două evenimente în aceeași lună; o nouă cramă – Licorna Winehouse, din Dealu Mare – s-a alăturat mișcării; unii dintre producătorii parteneri ai Cercului au oferit sprijinul lor dezinteresat balului caritabil “Inimi albastre”, la Brașov. S-au adeverit, astfel, din nou, cuvintele celebrului enolog și businessman american Robert Mondavi: “Vinul este pasiune. Este familie și prieteni. Este căldura inimii și generozitatea sufletului. Este artă. Este cultură. Este esența civilizației și arta de a trăi”.

Publicitate
Casa Timis

Vin la Wow! Pow Wow

Mijlocul toamnei, în afară “bogăția roadelor pământului”, a adus și o răcire a temperaturilor și închiderea teraselor. Motiv pentru care, în căutarea de noi locuri și nou public căruia să-i transmitem pasiunea noastră pentru vinurile românești, am ales un loc ultracentral, mai mic, pentru ediția curentă a întâlnirilor din Cercul de Fetească. Situat vizavi de Radisson Blu, pe o latură a Bisericii Albe de pe Calea Victoriei, Pow Wow s-a distins în ultimele luni în peisajul localurilor bucureștene, prin calitatea amenajării și prin aceea a publicului și a evenimentelor deosebite organizate aici (nu mai punem că este unul dintre “cartierele generale ale bărboșilor simpatici” ai Capitalei).

Publicitate

Alira, Aurelia Vișinescu Wines, Casa de Vinuri Cotnari, Crama Oprișor, Crama Rătești și Licorna Winehouse au fost vedetele degustative ale serii de la Pow Wow, în acordurile muzicii live interpretată de Elena Morariu (voce) și Sorin Romanescu (chitară). Însoțită de o parte din echipa sa din București, însăși creatoarea consacrată din Dealu Mare, Aurelia Vișinescu, a fost prezentă la eveniment, iar cei mai interesați și mai îndrăzneți dintre participanții la întâlnire au avut ocazia s-o cunoască și să-i pună întrebări legate de vin, în general, și de vinurile ei în special.

Pow Wow 2

Elena Morariu si Sorin Romanescu

La Brașov, în sprijinul copiilor bolnavi de autism

O trupă ceva mai mică de parteneri ai Cercului de Fetească – formată din Alira, Aurelia Vișinescu Wines, Crama Oprișor, Crama Rătești și Licorna Winehouse – și-a demonstrat nu doar priceperea în domeniul vinurilor, ci și generozitatea, cu ocazia Balului “Inimi Albastre” organizat la Hotelul Aro Palace din Brașov pentru strângerea de fonduri necesare ajutorării unor copii bolnavi de autism. A fost o generozitate cu atât mai mare cu cât, în discuțiile noastre, ca organizatori ai conceptului Cercul de Fetească, cu producătorii parteneri la acest bal, fiecare dintre aceștia a insistat să nu facem caz din ajutorul pe care l-au oferit. Cu tot respectul pentru dorința fiecăruia de a face bine fără să tragă vreun folos, am decis să nu respectăm, în acest caz, discreția dorită de partenerii noștri. Considerăm că disponibilitatea lor de a oferi sprijin unei astfe de cauze merită luată ca exemplu și de alți producători. A fost o onoare pentru noi să putem prezenta celor peste 230 de oameni de afaceri și oficialități locale care au cumpărat bilete la balul de caritate vinurile partenerilor noștri, să răspundem întrebărilor lor și să aducem astfel noi prieteni alături de vinul românesc.

Balul “Inimi albastre” fost un eveniment elegant, complex, interesant și bine organizat, care a dovedit din nou că oamenii de bine nu sunt deloc puțini. Mulțumim partenerului nostru din Brașov, WiGo.Ro, și inimosului său comunicator, Alin Crăciun, care s-a implicat alături de ONG-urile beneficiare ale fondurilor astfel atrase și care ne-a oferit astfel – nouă și cramelor cu suflet din Cercul de Fetească – posibilitatea de a fi și noi o mică parte din această acțiune generoasă.

Bal caritabil Cezar micsorat

BV display vinuri intrare Poliana MICSORATA