Reprezentantii Chateau Margaux au precizat ca este posibil ca in viitorul apropiat celebrul producator bordelez sa treaca la viticultura organica pentru parcelele Premier Cru, aceasta decizie fiind luata dupa un experiment ce a durat mai bine de cinci ani, anunta Decanter.
Managerul si vinificatorul Margaux, Paul Pontallier, a anuntat la un seminar din Londra ca viticultura organica reprezinta noua directie in strategia producatorului francez: „Suntem foarte aproape de productia de vinuri organice, lucru ce se va intampla in cativa ani”.
In cadrul seminarului, Pontallier a prezentat 16 vinuri, intre care a inclus si unele produse prin metode alternative. Potrivit editorilor Decanter, vinurile bio-organice au fost mult mai bine notate de catre participanti decat celelalte.
De asemenea, Pontallier a mai anuntat ca Chateau Margaux mai are in derulare un proiect legat de dopurile de metal, tip screwcap, pentru cea de-a doua recolta a casei, Pavillion Rouge. „De-a lungul timpului, am fost foarte dezamagiti si frustrati in privinta dopurilor de pluta. Un alt tip de dop ar fi bine primit, daca inregistreaza performante mai bune”, a spus vinificatorul Margaux, precizand ca „in timpul experimentului dopurile sintetice au fost absolut catastrofale, in timp de dopurile de metal s-au comportat mai bine”.