Chile ameninta cu retragerea de la Vinexpo din cauza aerului conditionat

Reprezentantul pentru Marea Britanie al oficiului “Wines of Chile” a declarat ca va propune producatorilor chilieni sa boicoteze prin neparticipare Vinexpo 2009 daca problema aerului conditionat nu va fi rezolvata, informeaza un articol din Decanter.com.
Michael Cox, directorul “Wines of Chile UK”, a precizat ca unii dintre producatorii chilieni nu au fost multumiti de conditiile oferite de organizatorii francezi, afirmand ca daca problema aerului conditionat nu va fi rezolvata si daca locul de organizare al targului nu va fi schimbat, Chile nu va mai participa la urmatoarea editie a Vinexpo.
Cox a mai declarat ca aceasta problema a fost semnalata inca din 2003, insa organizatorii nu au luat nici o masura, temperaturile ridicate reprezentand o problema pentru participantii la targ.
“Este evident ca aerisirea locului respectiv ori este deficitara, ori sistemul este defect. Daca organizatorii Vinexpo nu-si vor schima pozitia fata de acesta problema vor avea de pierdut, pentru ca evenimentul se doreste unul de talie mondiala, iar conditiile sunt dezamagitoare”, a incheiat Cox.
Organizatorii Vinexpo au refuzat sa comenteze declaratiile reprezentantului “Wines of Chile”, precizand ca nu au primit alte sesizari in privinta sistemului de aerisire al centrului unde se desfasoara Vinexpo.

Publicitate
Domeniul Bogdan