China a devenit cel mai mare importator de Bordeaux

China, impreuna cu Hong Kong , a luat locul Germaniei, ca cel mai mare importator de volum de vinuri de Bordeaux, anunta Decanter.com.

Publicitate

China a devenit cel mai mare importator valoric de vinuri extra-european in luna mai 2010, cand, impreuna cu Hong Kong-ul, a depasit Marea Britanie.

Jean-Pierre Rousseau, reprezentant al distribuitorului Diva, unul dintre cei mari comercianti de vinuri frantuzesti, a declarat la inceputul saptamanii ca aproape 50% din tranzactiile companiei pe care o reprezinta s-au mutat pe piata asiatica. De asemenea, proprietarul unui important chateau din Saint Emilion a declarat pentru Decanter ca aproape 60% din vinurile pe care le produce sunt comercializate pe piata asiatica.

Publicitate
Oprisor

Din noiembrie 2009 pana in octombrie 2010, China si Hong Kong au importat impreuna vin in valoare de 333 milioane de euro. Aceasta suma reprezinta o crestere de 98 de procente pentru China si 126% pentru Hong Kong, comparativ cu perioada anterioara. In aceeasi perioada, pe piata din Marea Britanie au intrat vinuri in valoare de 221 milioane de euro.

Potrivit unor surselor citate de Decanter.com, importurile de vinuri din Bordeaux au inregistrat in ultima perioada o crestere medie anuala de 10%, ajungandu-se in 2010 la 1,68 milioane de hectolitri, reprezentand 1,3 miliarde de euro. In acest moment, producatorii din Bordeaux exporta aproximativ 40% din cantitatea totala de vin, restul mergand pe piata interna.