China recunoaste oficial Champagne

champagne chinaProducatorii din Champagne au castigat una dintre cele mai importante lupte privind protectia acestei denumiri de origine: China a recunoscut oficial numele acestei regiuni ca indicatie geografica protejata, fiind de acord sa foloseasca termenul „Champagne” numai pentru vinurile provenite din regiunea franceza, anunta publicatia The Drinks Business.

Publicitate
Excursii

Pana la sfarsitul lunii mai, marca Champagne nu era una protejata in China, fiind folosita inclusiv pe etichetele vinurilor spumante produse aici. Aceasta initiativa a autoritatilor chineze reprezinta a patra de recunoastere oficiala a unor produse din domeniul vinurilor si bauturilor spirtoase, primele trei fiind Cognac, Scotch Whisky si Napa Valley.

Reprezentantii Comitetului Interprofesional al Vinului din Champagne (CIVC) au salutat aceasta decizie, cu ajutorul careia vor putea actiona legal toate produsele etichetate ilegal cu acest nume: „Piata din China a dobandit un nivel optim de protectie a marcilor, lucru care este de bun augur, deoarece aceasta tara este una dintre cele mai importante pentru regiunea Champagne. Este un mesaj cat se poate de solid in privinta consolidarii relatiilor comerciale dintre Franta si China”.

Publicitate
IWCB

Cu toate ca au avut castig de cauza pe piata din China, reprezentantii CIVC continua sa faca lobby pe langa Rusia si Statele Unite pentru a interzice producatorilor locali sa mai foloseasca numele Champagne pe propriile etichete si pentru a recunoaste oficial acest nume.