Cina gurmet Neptunus cu vinuri albe de top si lansare de carte – joi, 17 ianuarie

White wineCele mai reprezentative cupaje albe romanesti vor fi prezentate de catre editorii Vinul.Ro in cadrul unei cine gastronomice, organizata joi, 17 ianuarie, ora 19.00, la restaurantul Neptunus (str. Piata Sf. Stefan 6, Bucuresti). Printre vinurile ce vor putea fi degustate se numara cupaje de la Davino (Revelatio, Rezerva Davino), Cramele Recas (Solo Quinta), Crama Oprisor (Rusalca), Domeniile Sahateni (White Artisan), M1.Crama Atelier (Arezan Feteasca Alba si Feteasca Regala, Sable Noble), SERVE (Cuvee Amaury, Millenium alb), Avincis (Avincis Feteasca regala + Pinot Gris), Castel Vinum (Diamant), Jidvei (Mysterium) sau Crama Negrini (Negrini Sauvignon Blanc + Feteasca Regala).

Publicitate
Oprisor

Vinurile vor fi asociate cu preparate mediteraneene clasice: Polipetti alla luciana (affogati) –Caracatita baby cu rosii cherry un pic picant; Filetto di branzino / orata al cartoccio con capere e olive (un fileu de peste invelit in pergament condimentat cu capere si masline, cu garnitura de legume proaspete inabusite, cu ulei de masline).

sergiu nedelea caietul somelieruluiIn cadrul evenimentului, va fi lansata si cartea „Caiet de somelier – Ghid pentru aspiranti si profesionisti” (Editura Cuvantul Info Ploiesti), scrisa de somelierul Sergiu Nedelea, care va acorda autografe si face o scurta prezentare a acestui volum, „o culegere de notiuni de baza utile atat celor care practica someleria, cat si celor care doresc sa se initieze in tainele acestei meserii”. Cartea „Caiet de somelier” contine un bogat volum de informatie structurat pe evolutia cunoasterii si intelegerii vinului din vie pana in pahar. Pornind de la conceptele de baza ale viticulturii, cititorului i se ofera in primul capitol o trecere in revista a sortimentului viticol autohton si international si i se explica criteriile de clasificare a vinurilor, cu primii pasi in cunoasterea secretelor vinificatiei si cu notiunile de baza referitoare le degustarea si servirea vinului.

Publicitate
Caloian

Pretul de participare pentru o persoana este de 90 de lei, iar rezervarile pot fi facute la adresa de mail poliana@vinul.ro sau telefonic la 0724 786 660.