Cine pune lumina pe stea

Dacă n-ai auzit de Joseph Hadad, ori nu trăiești în România, ori nu deschizi televizorul și nici nu ieși la restaurant. Sau ceva… E o stea. Probabil Chef-ul cu cea mai mare expunere și cu cea mai înaltă percepție în ochii publicului interesat de gastronomie. Iar restaurantul său – Joseph – trece drept unul dintre cele mai elevate. Cine își imaginează că o astfel de notorietate se obține și menține doar gătind zilnic foarte bine, se înșală.

Publicitate
Excursii

Un interviu cu Joseph Hadad publicat de revista noastră în 2015 puteți găsi aici.

Oricât de bun ar fi un Chef, nu poate în același timp să scrie pe blog, să studieze, să răspundă la telefoane, să țină cursuri de bucătărie, să scrie cărți, să filmeze pentru televiziuni, să răspundă fanilor și clienților și să posteze pe Instagram. Cum o imagine de top se construiește și se menține în lumina reflectoarelor cu oameni de top, am încercat să vedem cine stă în spatele “produsului media” Joseph Hadad. Koon este numele agenției de Public Relations, consultanță, evenimente și comunicare care îl reprezintă pe Hadad și restaurantul lui și care asigură continuitatea creșterii unui brand construit cu mult talent și mult efort în zeci de ani. Pentru că, deși sunt strâns legate între ele, e totuși vorba de două produse diferite, cu nevoi diferite. Anita Panait si Nicoleta Tilinca

Publicitate
IPPU

Anita Panait – managing partner al firmei alături de colega ei Nicoleta Tilincă (ambele, în fotografia alăturată) – a venit în lumea comunicării de gastronomie și HoReCa după nouă ani de comunicare corporatistă în Intact Media Grup. Acolo s-a cunoscut cu Joseph, au dezvoltat o colaborare care i-a mulțumit pe amândoi, iar atunci când a decis să meargă pe cont propriu și să plece din trust Hadad i-a fost primul client. “Trebuie să recunosc că, și acum, Joseph Hadad și restaurantul lui sunt principalii beneficiari ai resurselor și eforturilor noastre pe partea de consultanță și asistență destinată HoReCa”, spune ea. Povestește că a mai avut colaborări și cu alte restaurante (Fior di Latte e unul), însă – deși nu putea fi vorba de vreun conflict de interese – a decis că e mai bine să își concentreze atenția asupra clientului principal. Iar activitățile legate de acesta sunt multe și complexe – de la contractele și obligațiile persoanei Joseph Hadad, precum cursurile de gătit, scrierea de cărți și articole, participarea la evenimente interne și internaționale și emisiuni, și până la promovarea restaurantului, redactarea și realizarea meniurilor, a ofertelor de sezon, ședințe foto și video și menținerea permanentă a comunicării prin social media. Și altele, căci Joseph Hadad nu este doar un personaj al pieței interne, ci are și valențe internaționale. Lucru care-i convine de minune Anitei, care spune că, dacă n-ar fi făcut parte din “echipa Joseph” și dacă astrele s-ar fi aliniat altfel, i-ar fi plăcut să lucreze pentru Oprah Wifrey. Sau Gordon Ramsay. În lipsa configurației celeste corespunzătoare, Anita și colegii de la Koon au acceptat o altă provocare – se ocupă, de câteva luni, de un client pretențios din lumea vinului – binecunoscutul (pentru cititorii noștri) Liliac Winery, din Transilvania. Pentru care s-au ocupat și de organizarea Galei HoReCa – După 20 de ani, care a avut loc în iunie la Teatrul Național din București.

Oricât ar părea de nefiresc, ziua de lucru a Anitei nu e un delicios șir de cocktailuri sofisticate, degustări de rețete simandicoase și conversații spumoase. Pe lângă activitățile legate de Hadad, compania Anitei este implicată în creația și producția de evenimente private sau corporatiste și închirierea de logistică pentru evenimente. Și, cum secretul succesului stă de obicei în multe detalii, ziua nu are, de regulă, suficiente ore. De cele mai multe ori, apucă să mănânce în grabă o salată.