Clubul Presa de Vin a degustat vinurile premiate la Concursul International

Marti, 11 aprilie, in atmosfera foarte primitoare a Restaurantului Boema de pe strada Nae Caranfil din nordul Capitalei, membrii Clubului Presa de Vin au avut ocazia sa deguste o parte dintre vinurile premiate la Concursul International Bucuresti 2006, intr-o incercare de a cunoaste cele mai titrate vinuri ale momentului si de a compara medaliatii din Romania cu omologii lor din strainatate.

Publicitate
Excursii

Degustarea s-a desfasurat sub indrumarea ing. Luci Parvu, specialista care s-a ocupat de organizarea ultimelor editii ale VinVest si care s-a straduit sa explice pe intelesul jurnalistilor fiecare vin in parte.

Publicitate

Daca vinurile albe degustate s-au bucurat de un interes oarecum limitat (o Grasa de Cotnari 2005 si un Icewein german au fost mai intens discutate), dupa „incalzire” participantii au dezbatut viguros pe marginea vinurilor rosii, intre care s-a remarcat cu precadere un Merlot moldovenesc din 2005, foarte puternic si plin de fructuozitate si prospetime si un Merlot „La Cetate” de la Carl Reh Winey (Oprisor), mai elegant, echilibrat, intens, cu note placute de vanilie. Participantii au considerat ca ambele pot fi considerate veritabile „lectii” in ceea ce priveste soiul Merlot.

De frumoase aprecieri s-a bucurat si un vin care a fost prezent in degustare, dar fara sa fi luat vreo medalie la Concurs, si anume Neuburgerul 2005 de Medias de la Fulmed, un vin demisec de 13,5 vol. alcool, foarte catifelat, plin, cu o buna aciditate si un gust fin, de fructe exotice, o raritate pe piata romaneasca, deoarece soiul nu prea se mai regaseste in cultura si de regula, acolo unde mai exista, se foloseste mai degraba pentru cupaje.