Cocktailuri cu imaginatie

In aceasta saptamana a avut loc etapa de mixologie Barmaniada 2010 – a treia din cinci etape ale competitiei. Barmanii – unii dintre cei mai priceputi din tara – au dat dovada de multa imaginatie in crearea celor doua bauturi – din categoriile long drink si martini. Cocktailurile preparate au fost spectaculoase, insa numai cinci dintre concurenti au avut sansa sa-si demonstreze abilitatile in finala.

Publicitate
IWCB

Evenimentul s-a desfasurat in incinta clubului Tonka Soul Cafe din Bucuresti si a reunit 20 de barmani din Bucuresti, Cluj si Timisoara, care au pregatit retete deosebite, reusind sa impresioneze atat juriul, cat si publicul.

Bauturile au fost preparate cu gin Beefeater, in combinatie cu diverse lichioruri si ingrediente de la cele clasice – precum ghimbir, menta, lime, ananas, pepene sau fructul pasiunii – pana la cele mai iesite din comun, precum chili, tabasco, albus de ou, struguri, physalis, piper rosu, cardamom, coriandru, dulceata de trandafiri sau busuioc.

Publicitate
IPPU

Juriul a fost impartit in doua tabere: cel tehnic, format din Liviu Croitoru, Daniel Rotea (barmani profesionisti) si Bogdan Nicolae (vicepresedinte ABPR), a evaluat prestatia concurentilor pe parcursul prepararii bauturilor – fiind atent la cantitati, modalitati de preparare si curatenia spatiului de lucru, in timp ce juriul degustativ a avut o misiune mai placuta – si anume evaluarea cocktailurilor odata servire. Laurentiu Achim (somelier), Irina Dinu (reprezentant al revistei Tabu) si Mihai Panfil (Barmania) au gustat fiecare bautura si au acordat note pentru aspect, textura si aroma.

In finala au ramas numai cei mai buni cinci barmani, care au concurat cate doi intr-un duel de tip “quick-mix”. Aceasta presupune prepararea unei bauturi cu ingredientele dezvaluite la fata locului, cu cinci minute de pregatire inainte. Si aici, competitorii au facut fata cu brio, dand dovada atat de indemanare, cat si de spontaneitate. Locurile II si III au fost obtinute de clujeanul Sergiu Biris si Tudor Alexandru, castigatorul serii fiind Mihai Bonta, care s-a dovedit a fi cel mai mult pe placul juriului.

One thought on “Cocktailuri cu imaginatie

Comments are closed.