Cognac pe limba tinerilor. VSOP la –18 grade Celsius

Daca traiati cu impresia ca stiti cum se bea cognacul – din pahar balon, incalzit usor in causul palmei, eventual cu un trabuc in mana in fata semineului – una dintre cele mai vechi case de cognac vine sa va contrazica.

Dupa mai mult de 280 de ani in care celebra bautura s-a impus ca o alegere a consumatorilor sofisticati si hedonistilor cu suficient timp la dispozitie, Casa Remy Martin a schimbat regula jocului, in incercarea de a atrage publicul tanar. De doi ani, in loc de paharul incalzit in palme, amatorii de VSOP il pot incerca servit in shot-uri de 2 sau 4 cl si racit la -18 grade Celsius intr-un aparat special, Ice Box. “Cognacul servit la -18 grade scoate in evidenta anumite arome si este extrem de placut papilelor gustative. Noi, cei de la Remy Martin, ne-am propus sa ne adresam cu acest concept unui public mai tanar, intre 25 si 35 de ani, si sa ajungem in cat mai multe locatii on-trade”, spune Ana Maria Sterian, brand manager Remy Cointreau Group pentru Romania. Conceptul a fost introdus la noi in tara la inceputul anului 2010, un Ice Box fiind instalat mai intai la English Bar-ul din Athenee Palace Hilton, iar apoi la Blue Bar-ul din Radisson si ulterior la Centro, in Howard Johnson. „Acest proiect aduce mari beneficii brandului. In ultimii doi ani, de cand Remy Martin a lansat pe piata internationala Ice Box-ul, primim feedback-uri pozitive. In Romania, intalnim acelasi impact cand ii intrebam pe consumatorii de cognac ce parere au despre Remy Martin servit la -18 grade. Chiar si cei care nu erau obisnuiti sa consume cognac inainte sunt incantati de alternativa pe care o au acum cu VSOP-ul de la Remy Martin”, sustine Ana Maria Sterian. De mentionat ca istoria Casei Remy Martin dateaza de 287 de ani in cea mai buna zona din inima regiunii Cognac: Grand Champagne si Petit Champagne. Toata productia este obtinuta exclusiv din Grand Champagne si Petit Champagne, cu un minim de 50% din Grand Champagne. Pe parcursul anilor, Remy Martin a scris istorie cu cel mai scump cognac din lume, Louis XIII Black Pearl Magnum, o editie limitata, cu doar 786 de sticle, lansata in 2007. In Romania, importatorul Remy-Cointreau, BDG Import, a pus si bazele unui Cognac Club Remy Martin, ai carui mebri se reunesc lunar, degusta si discuta despre aceasta bautura.