Cognac-ul Pierre Ferrand s-a lansat pe piata

“Este oare acesta cel mai bun cognac din lume? Cu siguranta nu, dar este unul foarte, foarte bine facut, unul care justifica raportul pret/calitate, un cognac care poate concura cu succes cu cele mai renumite marci. Intotdeauna ne-am dorit sa producem cognac cu caracteristici aparte care sa exprime unicitatea stilului si a zonei Cognac”. Asa si-a inceput discursul Fabien Leviex, “master blender” al Casei Pierre Ferrand, la inceputul degustarii de cognac-uri organizata de Vinexpress si Luci Parvu, la inceputul saptamanii, la Clubul de Presa Coresi din Bucuresti. Evenimentul, la care au participat reprezentanti ai presei, precum si prieteni si asociati ai Vinexress, a marcat aparitia pe piata din Romania a produselor Pierre Ferrand, producator de cogac si bauturi spirtoase.

Publicitate
Oprisor

Infiintata in anul 1999, in inima provinciei Grand Champagne, compania Pierre Ferrand a devenit in foarte scurt timp un producator renumit pe pietele din peste 40 de tari din Europa, Statele Unite si Asia. Marcile sale – Landy, Claude Chatelier, Pierre Fernad si Plantation – au capatat notorietate datorita seriozitatii si dorintei producatorului de a se afirma pe o piata deja saturata.

Publicitate

Claude Chantelier
XO

Un cupaj de struguri din mai multe podgorii din Champagne. Foarte bine realizat, cognacul impresioneaza prin eleganta si complexitatea sa. Gustul aminteste de tonurile vanilie, fructe uscate, portocale caramelizate si piper alb.


Landy
VSOP

Aceasta bautura reprezinta alegerea perfecta pentru cadou. Culoare chihlimbarie si miros cu nuante vegetale, asemanatoare florilor de tei. Are o textura bogata si placuta si o armonie perfecta a componentelor. Gustul desavarsit reprezinta o combinatie de miere, ceai, flori de tei, stafide, fructe confiate si piper negru.


Landy
XO

Deoarece este invechit la baric mai mult de 10 ani, Landy XO trebuie aerisit bine inainte de a se cosuma. Aroma florala, violete, lemn de cirese si condimente. Are o textura mai densa, lucru cauzat de maturarea indelungata, si gust cu note de vanilie, flori de tei, curry, migdale si tutun. Postgustul sau prelung il recomanda a fi cosumat la sfarsitul mesei alaturi de un trabuc fin.


Pierre Ferrand – Ambre
XO

Aceasta bautura reprezinta capodopera celor de la Casa Ferrand. Este cognac-ul semnatura al acestui producator. Elegant si complex, Pierre Ferrand – Ambre sensibilizeaza degustatorul prin aroma sa persistenta asemanatoare florilor de vita de vie, vaniliei, frunzelor de tutun si piperului verde. Gustul apropiat caiselor proaspete se incheie cu un postgust zguduitor.