Cognacul Lheraud, adus in Romania de Angelli

Hotelul JW Marriott a gazduit vineri seara prezentarea colectiilor exclusiviste Angelli & Cognac Lheraud, in prezenta unuia dintre proprietarii casei de cognac, Laurent Lheraud (foto), sub bagheta somelierului Laurentiu Achim si sub coordonarea, din rolul de gazda, a actorului Marius Bodochi.

Publicitate
Uleiuri

Desi vedetele serii au fost, fara indoiala, bauturile – trei spumante (un Angelli Cuvee Nobiliar sec, un prosecco Mionetto Valdobiaddene si o champagne Alfred Gratien) si 5 cognac-uri – marea surpriza a venit din partea lui Laurent Lheraud, care a propus ca toate distilatele sa fie degustate din flute, pahare specifice vinurilor spumante, si nu distilatului de vin. “Daca vreti, puteti folosi paharele-lalea pentru tinut flori sau pietricele… pentru cognac nu au nici o noima”, a anuntat Lheraud, spre stupoarea celor din sala.

Argumentele sunt simple: inaltimea paharului nu permite alcoolului care se degaja sa acopere celelalte nuante (extrem de importante in cazul cognac-urilor vechi), mana care tine paharul este mai departata de punctul in care se miroase cognac-ul, deci influenteaza mai putin simturile, forma paharului nu-l obliga pe consumator sa dea, lipsit de eleganta, capul pe spate si, in fine, cand nu incalzim paharul in palma ne bucuram mai mult de parcursul extraordinar al licorii (minim 30 de minute, dat fiind ca simplul XO a fost invechit timp de 40 de ani, fata de minim 6, cat permite legea).

Publicitate
IPPU