Vinuri din colectia lui Andrew Lloyd Webber, licitate la 4,1 milioane de euro

O selecţie de vinuri din colecţia Lordului Andrew Lloyd Webber s-a vândut pentru 4,1 milioane euro la Sotheby’s China, pe 22 ianuarie 2011, precizeaza site-ul Artmark.ro, citand publicatia The Telegraph. In cadrul acestei licitaţii de vinuri, organizata la Hotelul Mandarin Oriental din Hong Kong Sotheby’s China a scos la vanzare 8.837 de sticle ale unor celebre chateaux-uri fratuzesti.

Publicitate
Ravago

Potrivit estimarilor anterioare licitatiei, cele 764 de loturi (in cele mai multe cazuri cutii de cate 12 sau sase sticle), valorau aproximativ trei milioane de euro.

Cea mai scumpă sticlă adjudecata la sfarsitul lunii ianuarie, un Domaine Romanee Conti 1990, magnum, s-a vândut pentru 20.700 euro, în timp ce cele mai scumpe sticle de dimensiune standard, Domaine de la Romanee Conti, recolta 2002, s-au vândut pentru aproape 10.000 euro fiecare.

Publicitate
IPPU

Lordul Andrew Lloyd-Webber este cunoscut ca un împătimit colecţionar de vinuri. Acesta început să adune sticle deosebite încă de când era adolescent, descoperind vinul de la vârsta de nouă sau zece ani, prin unchiul şi mătuşa lui, colecţionari de vinuri italiene, potrivit sursei citate. Colecţionarul de 62 de ani, proprietarul unei averi fabuloase de 830 de milioane de euro, a declarat că a vândut vinul pentru că nu mai avea suficient spaţiu pentru a-l depozita.

One thought on “Vinuri din colectia lui Andrew Lloyd Webber, licitate la 4,1 milioane de euro

Comments are closed.