COMUNICAT DE PRESA: 4 medalii de aur si 3 de argint pentru Vincon Vrancea la Concursul International de Vinuri Bucuresti 2007

Vincon Vrancea, cel mai mare producator de vinuri din Romania, s-a numarat si in acest an printre marii castigatori ai Concursului International de Vinuri Bucuresti, care s-a desfasurat la Crowne Plazza in perioada 23 – 27 mai 2007.

Publicitate
IPPU

Ajunsa la a patra editie, aceasta manifestare dedicata vinului este deosebit de importanta pentru Romania prin ecourile internationale pe care le genereaza. Juriul Concursului a fost alcatuit din 28 de reputati oenologi din tari cu renume in acest domeniu, precum Franta, Spania, Germania, Anglia si Romania.

Asa cum ne-a obisnuit, Vincon Vrancea a raspuns si in acest an provocarii de a participa in competitia cu cele mai bune vinuri din intreaga lume. Dupa performantele notabile inregistrate in anii trecuti, anul acesta Vincon Vrancea isi completeaza lista cu 4 medalii de aur si 3 medalii de argint. La categoria vin, soiurile premiate cu aur au fost: Tamaioasa Romaneasca – Vita Romaneasca – 2004 si Tamaioasa Romaneasca – Comoara Pivnitei – 2001. Tot cu aur au fost premiate si doua dintre cele mai bune vinarsuri produse in Romania: Jad – 1979 si Miorita XO – 1989. Medalii de argint au fost castigate de urmatoarele soiuri de vin: Tamaioasa Romaneasca – Vita Romaneasca – 2003; Feteasca Neagra – Casa Vrancea 1949 – 2005; Feteasca Neagra – Casa Vrancea 1949 – 2006.

Publicitate

Calitatea de necontestat a produselor Vincon Vrancea este confirmata de lista lunga de medalii obtinute la concursuri de prestigiu. La categoria vinuri, Vincon Vrancea a acumulat, in ultimii ani, 45 medalii de aur, 23 medalii de argint si 11 de bronz. La categoria vinars, cele 18 medalii de aur si 1 de argint, castigata la concursul Mondial de la Bruxelles din 2005 , atesta calitatea produselor, data de vechimea acestora si de tehnologia de ultima ora folosita de producator.

Productia de vinuri Vincon Vrancea se bazeaza pe cele mai moderne tehnologii, compania investind doar in 2006 peste 2 milioane de euro pentru o serie de lucrari de replantare si reconversie a vitei de vie si de tehnologizare a liniilor de imbuteliere, dar si pentru promovarea marcilor proprii. Anul trecut, societatea a achizitionat noi suprafete de vie in regiunea Podisul Dobrogei si Podisul Moldovei.

Vincon Vrancea are o experienta in domeniul vini-viticulturii de peste 55 de ani si exploateaza in prezent peste 2.150 de hectare de vita de vie, amplasate in mai multe podgorii: Panciu, Odobesti, Cotesti, Oltina, Pietroasa si Husi.

“Faptul ca Vincon a castigat in acest an 4 medalii de aur si 3 medalii de argint, este o mare mandrie pentru noi. Deasemenea, castigarea a 2 medalii de aur cu Jad 28 de ani si Miorita 18 ani, reprezinta o premiera pentru vinars-urile romanesti care au participat la competitii internationale, iar faptul ca Vincon Vrancea este producatorul acestora confirma inca o data calitatea produselor noastre.” , declara Dan Ghejan, Director Marketing si Vanzari Vincon Vrancea.

(Comunicat transmis publicitatii de compania Vincon)