COMUNICAT DE PRESA: Banfi anunta ca nu e cercetat pentru contrafaceri

Un comunicat remis presei si partenerilor de afaceri ai Castello Banfi – al carui nume a fost mentionat recent in Scandalul Brunello (privind investigatia asupra unor posibile contrafaceri ale celebrelor vinuri din Montalcino) – arata ca aceasta companie a fost investigata de catre anchetatorii din Siena doar cu privire recolta medie la hectar.

“Aceasta (investigatie – nr) nu are nicio legatura cu utilizarea de struguri sau orice alte produse care ar putea altera calitatea si autenticitatea vinului Brunello di Montalcino, si mai ales a vreunei substante care ar putea fi daunatoare sanatatii consumatorilor sau care ar putea pune sub semnul indoielii onestitatea si credibilitatea noastra”, se arata in comunicat. “Ca o consecinta a acestor controale, recolta noastra de Brunello di Montalcino 2003 a fost pusa sub sechestru. Stocurile deja aflate pe rafturi sau recoltele anterioare anului 2003 nu fac subiectul acestui act. Evident, reactionam in regim de urgenta pentru a demonstra ca suntem straini de aceste fapte si sa readucem respectul si prestigiul pe care marca Brunello di Montalcino si numele Banfi le merita”, se mai arata in document.