COMUNICAT – Eva din Plescoi, canibalizata de vizitatori

Potrivit unui comunicat remis presei in cursul zilei de azi, 24 septembrie, de catre organizatorul evenimentului “Eva a trait la Plescoi”, o buna parte din piciorul statuii care o infatiseaza pe Eva a fost mancat de catre publicul spectator, in cursul noptii de sambata spre duminica.

Publicitate
Ravago

Atat organizatorul, George Moisescu, cat si sculptorul Adrian Ilfoveanu, avertizeaza publicul asupra riscurilor consumarii carnatilor care o invelesc pe Eva, deoarece acestia sunt fixati de statuie cu ajutorul unor cuie si a unor capse metalice care pot perfora intestinele, cauzand rani grave.

“Intelegem nerabdarea si pofta spectatorilor, insa riscurile la care se expun sunt grave”, anunta Moisescu. “Cat despre gestul in sine, nu-l putem caracteriza decat ca pe un act de canibalism, dat fiind ca statuia o reprezinta pe Eva, mama tuturor oamenilor”, a mai anuntat, cu un ton amuzat, organizatorul.

Publicitate

Expozitia “Eva a trait la Plescoi” va lua sfarsit in cursul zilei de marti, 25 septembrie, cand se va prezenta si un scurt film documentar realizat de George Moisescu.