Comunicat Halewood: Vinul e mai bun cand suntem impreuna

Cramele Halewood semnaleaza inca o data interesul pentru turismul viti-vinicol, prin gazduirea la Pivnitele Rhein a „Campionatului international de gatit in aer liber”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii la Bucuresti.

Potrivit aceluiasi comunicat, Grupul Halewood, cel mai mare exportator de vinuri imbuteliate din Romania, precum si cel mai bun importator de vin in 2007 conform www.Vinul.ro, a inregistrat peste 12.000 de turisti anul trecut la cele doua crame incluse in circuitul viti-vinicol: Pivnitele Rhein& Cie 1892 si Crama Urlateanu.

Compania va lansa anul acesta o platforma distincta de promovare a culturii vinului – „Vinul e mai bun cand suntem impreuna” – estimand ca activitatile din turismul viti-vinicol vor genera in 2008 cresteri cu 30% fata de 2007. Noua directie de dezvoltare va fi lansata odata cu „Campionatul international de gatit in aer liber”, co-organizat de Cramele Halewood la Pivnitele Rhein&Cie 1892 din Azuga si jurizat, printre altii, de starul canadian Robert Rainford. In perioada 29 februarie – 2 martie 2008, va avea loc la Pivnitele Rhein&Cie 1892 prima etapa a “Campionatului International de Gatit in Aer Liber”, eveniment culinar organizat de catre Asociatia Culturala Euro Est Alternativ, impreuna cu Cramele Halewood si autoritatile locale. Programul evenimentului va include competitii gastronomice contra-cronometru, expozitii de arta culinara, demonstratii oferite de maestrii invitati, concursuri cu premii pentru publicul spectator si degustari de vinuri. Concursul este deschis oricarei persoane care are pasiunea gatitului, si nu exclusiv bucatarilor profesionisti si include doua clase: “mancaruri gatite in aer liber”, cu sectiunile gratar, plita, ceaun si creatie si clasa “expozitie de arta culinara”, cu sectiunile produse culinare reci tip aperitiv, dulciuri, creatie, meniu alternativ. In cele trei zile ale evenimentului, Cramele Halewood organizeaza Ziua Portilor Deschise la Pivnitele Rhein. Astfel, vizitatorii Campionatului vor putea face un tur al cramei, in cadrul caruia se vor initia in secretele producerii spumantului.

„Infrastructura locatiei, inclusiv capacitatea de cazare si restauratia, reprezinta elementele obligatorii ale unei crame de succes. Insa diferentierea, asa cum ne-o arata Pivnitele Rhein& Cie 1892, se face la nivelul culturii si traditiei vinului. Vom continua sa promovam locatia de la Azuga, inclusiv prin „Campionatului international de gatit in aer liber”, pentru a construi o cultura a vinului in Romania si pentru a avea un dialog permanent, deschis si reciproc cu ceea ce este cel mai important pentru noi – consumatorul”, a declarat Delora Panga, Marketing Manager Cramele Halewood.

Grupul Halewood, care a preluat acum 10 ani Pivnitele Rhein&Cie 1892 din Azuga, a primit la 13 aprilie 2006 statutul de „Furnizor al Casei Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei”, odata cu relansarea marcii Rhein Extra. Compania a introdus Pivnitele Rhein&Cie 1892 in circuitul turistic viti-vinicol prin organizarea degustarilor de vin spumant, dezvaluind arta producerii licorii efervescente care a fost transmisa din generatie in generatie, mentinandu-se aceleasi tehnici manufacturiere folosite cu sute de ani in urma.