Conacul Ambrozy de la Cramele Recas – cel mai nou “Late Harvest” din vestul tarii

 

Publicitate
Oprisor

Conacul Ambrozy

La inceputul lunii decembrie, Cramele Recas au lansat primul “Late Harvest” pe stil nou din vestul tarii. Numele vinului este legat de familia contilor Ambrozy de Seden, care a fost, vreme de sute de ani, carmuitoarea regiunii Recas, iar sub obladuirea ei, domeniul a prosperat si s-a dezvoltat in special in agricultura si viticultura. Conacul Ambrozy din localitatea Herneacova a fost principala resedinta a nobililor Ambrozy, iar cladirea propriu-zisa impreuna cu viile plantate aici reprezinta mostenirea principala lasata Recasului de catre aceasta familie.

Publicitate

“In memoria ilustrilor inaintasi, am creat Conacul Ambrozy – un vin alb dulce si elegant, imbuteliat in sticla de 375 ml., facut din cei mai buni struguri de Sauvignon Blanc, culesi tarziu in toamna anului 2013”, declara Ciprian Rosca, directorul comercial al Cramelor Recas.

Cu aspect auriu si o limpiditate cristalina, vinul debuteaza floral, cu impresii  onctuoase de salcam, si evolueaza aromatic intr-o parada de fructe supracoapte (pere, gutui, pepene galben), miere, scortisoara si note discret vanilate. Dulceata vinului este fericit contrabalansata de aciditate, corpul rotund, echilibrat, catifelat si consistent integrand perfect cele 13,5 procente de alcool/volum. Postgustul, lung si rafinat, confirma calitatea deosebita a vinului, care trebuie consumat bine racit, in pahare mici.