Concursul International de Vinuri Bucuresti – mai multe note mari, mai putine medalii

Editia din 2009 a Concursului International de Vinuri Bucuresti a adus în fata degustãtorilor un numãr semnificativ mai mic de probe decât anul trecut – 201, fatã de peste 250. În consecintã, si numãrul de medalii a fost mai mic, de 61 (fatã de 75, în 2008), urmându-se regula de 30% vinuri premiate din totalul de vinuri înscrise în competitie. „Au fost si destule vinuri care aveau note ce le confereau dreptul la o medalie, dar care nu au putut fi premiate din cauza acestei reguli”, a spus prof. Valeriu Cotea la finalul evenimentului.

Publicitate
IPPU

Marii câstigãtori ai acestei editii au fost Cotnari SA, cu zece medalii, dintre care sase de aur si patru de argint, companie urmatã de Vinia Iasi (6 medalii, dintre care 4 de aur, douã dintre acestea pentru vinuri de vinotecã), Murfatlar România SA (5 medalii), Rotherfield Properties (4 medalii, dintre care douã de aur) si Domeniile Viticole Tohani (4 medalii de argint). Dintre concurentii strãini, cel mai premiat producãtor a fost Anselmann (Germania), un concurent deja traditional al concursului de la Bucuresti, care a obtinut patru medalii de aur si una de argint.

Datã fiind absenta câtorva producãtori importanti din România, care au preferat sã-si cheltuiascã bugetele „de crizã” la manifestãrile oenologice din strãinãtate, e posibil ca CIV Bucuresti sã fie organizat, de acum încolo, la fiecare doi ani, au anuntat organizatorii.

Publicitate
Oprisor