Concursul International de Vinuri de la Bucuresti – editia a V-a

In perioada 8-11 mai, va avea loc cea de-a cincea editie a Concursului International de Vinuri de la Bucuresti. Evenimentul, organizat de catre Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV) si Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR), sub patronajul OIV, se va desfasura la Clubul Oamenilor de Stiinta al Academiei Romane, locatie aleasa de organizatori pentru atributele speciale detinute pentru organizarea si desfasurarea unei astfel de manifestari. Potrivit organizatorilor, este posibil ca editia de anul acesta a Consursului sa se desfasoare si sub patronajul premierului Calin Popescu Tariceanu.

Publicitate
Ravago

Editiile anterioare ale Concursului International de Vinuri de la Bucuresti s-au bucurat de un remarcabil suport atat la nivel national, cat si international. Competitia de la Bucuresti a fost Inregistrata In randul manifestarilor internationale de profil, datorita faptului ca a fost organizata sub autoritatea Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (O.I.V.), for interguvernamental care grupeaza 42 de tari producatoare si consumatoare de vin din lume.

Potrivit organizatorilor, Concursul International de Vinuri de la Bucuresti este deschis tuturor producatorilor de vin din lume, iar juriul va fi alcatuit din reputati oenologi din tara si din strainatate.

Publicitate
IPPU

O modificare foarte importanta fata de editiile de anul trecut, o prezinta regulamentul concursului, potrivit caruia categoria “Vinoteca” va fi jurizata separat de restul probelor pentru a diminua astfel numarul mare de medalii acordate pentru “Vinoteca” din totalul general. Anul trecut, din 35 de medalii de aur, 17 au fost din categoria “vinoteca”. Taxa de participare a ramas la nivelul anului trecut tocmai pentru a face posibil participarea unui numar cat mai mare de producatori.

Mai multe detalii pe www.vinromania.ro