Concursul National de Somelieri, etapa Transilvania – Provino, 15-16 martie

In cea de-a doua zi a Festivalului Provino, Organizatia Somelierilor din Romania 2011 va organiza faza regionala pe Transilvania a Concursului National de Somelieri.

Publicitate

Potrivit somelierului Marian Timofti, presedintele OSR 2011, competitia este deschisa tuturor specialistilor din aceasta bransa indiferent de asociatia din care fac parte. Etapa pe Transilvania a Concursului National de Somelieri se va desfasura respectandu-se toate normele organizatiilor internationale de somelarie.

Inscrierile, pentru aceasta etapa a competitiei, se pot face pana pe 15 martie, la office@osr2011.ro.

Publicitate
Caloian

In zilele premergatoare concursului, somelierii inscrisi, vor putea participa la un curs de instruire teoretica si practica sustinut de reprezentantii OSR 2011, despre viticultura, vinificatie, organizarea unui meniu de vinuri, despre servirea, degustarea si asocierea vinului cu preparate culinare.

Concursul de somelieri va consta in doua probe. La prima proba, cea teoretica, concurentii vor trebui sa raspunda la un chestionar cu 20 de intrebari. Cei care vor trece de examenul teoretic vor sustine proba practica in fata unui juriu format din reprezentanti mass-media si specialisti din HoReCa. In cadrul acesteia, concurentii vor trebui sa corecteze un meniu de vinuri, sa deguste si sa descrie doua vinuri.

Am hotarat sa organizam acest concurs deoarece ne propunem sa aducem in peisajul vinului romanesc o competitie independenta, fara influente din partea vreunui jucator implicat in acest domeniu. Dorim sa demonstram ca aceasta organizatie poate si trebuie sa participe activ la educarea gusturilor consumatorilor romani si la formarea specialistilor in domeniu”, afirma Marian Timofti, presedintele OSR 2011.