Consumul moderat de vin in timpul sarcinii nu dauneaza

Un pahar de vin consumat ocazional in timpul sarcinii nu dauneaza dezvoltarii viitoare a nou-nascutului, conform rezultatelor unui studiu, citat de Telegaph.co.uk.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Studiul a fost realizat de catre experti din cadrul University College London si publicat in Journal of Epidemiology and Community Health, in cadrul sondajului fiind chestionate 11.000 de mame. Realizatorii studiului au precizat ca, in cazul femeilor care au consumat moderat alcool, evolutia nou-nascutilor a fost mult mai buna decat in cazul celor care nu au consumat alcool deloc. Acestia au avertizat insa ca problemele emotionale si de comportament cresc in cazul nou-nascutilor proveniti de la mame alcoolice, care consuma zilnic mai mult de 300 ml de alcool. Cu toate ca in acest moment oficialitatile sfatuiesc viitoarele mame sa renunte la alcool in timpul sarcinii, cercetatorii de la University College London au precizat ca un consum moderat nu dauneaza evolutiei progeniturilor.

Conform studiului, femeile insarcinate pot consuma 175 de ml de vin sau 50 ml de alcool pe saptamana fara sa isi faca griji in privinta dezvoltarii intelectuale si comportamentale a copiilor.

Publicitate
IPPU

Cercetatorii britanici au chestionat mamicile in momentul cand copii aveau varsta de noua luni, reluand chestionarul in momentul in care copii au ajuns la varsta de 3 sau 5 ani. Potrivit rezultatelor, copiii ai caror mamici au consumat alcool moderat in timpul sarcinii au aceeasi nivel intelectual si comportamental precum cei proveniti din mame abstinente. In cazul copiilor din mame cu inclinatie spre consumul ridicat s-a aratat ca acestia sunt hiperactivi si ca sunt predispusi la dezechilibre emotionale si comportamentale grave.