Controale severe la Brunello di Montalcino

Consortiul producatorilor Brunello di Montalcino a anuntat ca va implementa un sistem riguros de control al vinurilor, menit sa indeparteze orice suspiciune de falsificare, anunta Decanter. Aceasta pozitia a fost adoptata dupa ce cateva mii de sticle de vin Brunello au confiscate de catre autoritatile italiene – recolta din 2003 fiind retrasa integral de pe piata – pe toata durata anchetei privind cupajarea ilegala a acestor vinuri cu alte soiuri.

Publicitate
Oprisor

Contele Francesco Marone Cinzano, proprietarul Col d’Orcia si presedintele asociatiei producatorilor din regiunea Brunello a declarat ca anual vor fi verificate prin selectie aleatorie 20-25 de procente din cantitatea totala de vin produsa in zona. Acesta a mai precizat ca aceste controale vor fi foarte severe pentru a nu mai permite aparitia pe suspiciunilor privind vinurile Brunello di Montalcino.

Targul de anul acesta de la Vinitaly, unul dintre cele mai mari din lume, a fost eclipsat de anuntul autoritatilor italiene, potrivit carora mai multi producatori italieni, printre care Antinori, Frescobaldi, Argiano si Castello Banfi sunt acuzati de frauda fiscala, deoarece au scos pe piata vinuri Sangiovese in cupaj cu Cabernet Sauvignon si Merlot, lucru interzis legislatia italiana.

Publicitate
Oprisor