Cotnari a obținut Marea Medalie de Aur la concursul de la Berlin

cotnari_sticla_clasic_grasaCompania Cotnari a câștigat, în cadrul Concursului Internațional de Vinuri de la Berlin, cel mai râvnit trofeu al evenimentului, respectiv Marea Medalie de Aur, dar și alte două distincții, medalii de aur.

Publicitate
Velvet

Soiul premiat a fost Grasa de Cotnari.

Potrivit unui comunicat de presă, anul trecut, Compania Cotnari obținuse de asemenea la acest concurs două medalii de aur.

Publicitate

„Dacă acum doi ani, Cotnariul obținea la Chișinău marea medalie de aur, distincție pe care de peste zece ani nu o mai câștigase nimeni dintre producătorii români de vinuri, anul acesta Compania Cotnari revine în elita mondială a vinurilor, atingând cea mai înaltă treaptă în evaluarea unui vin, cu un soi pur românesc – Grasa de Cotnari (…)”, se arată în comunicat.

One thought on “Cotnari a obținut Marea Medalie de Aur la concursul de la Berlin

  1. Da, e adevarat. Cotnari-ul a lovit inca o data cu nava amiral a flotei lor baricate.

    Acuma, este la fel de adevarat ca cei de la Cotnari au obtinut medalia de aur cu Grasa de Cotnari (cu care, de altfel, iau medalie aproape de fiecare data cand o inscriu intr-un concurs :). Insa, pe de alta parte, sa nu va imaginati ca vinul medaliat are vreo legatura cu ce cumparati din Supermarket – imbuteliat sub acest nume. Ei bine nu, si aici intervine smecheria romaneasca: La concurs se trimit intotdeauna selectii din crama de calitate mult superioara vinurilor prezentate consumatorilor (stiu, pentru ca am gustat la un concurs serios si m-am minunat!). Grasa de Cotnari premiata este intr-adevar un vin exceptional – peste 90 de puncte, atunci cand provine din budanele selectionate pentru concurs :))) Vinul, in acest caz, este din rezerve super-limitate, vechi de peste 9-10 ani, bine lucrat si imbuteliat cu grija. Astfel, daca Cotnari se lauda cu aceasta medalie, o face pentru vinuri rarissime cu care nu te intalnesti, din pacate, niciodata in viata intr-un magazin de cartier (unde Grasa e wine of choice pentru Dorel & Co, atunci cand respectivii nu se desfata cu un sfert de Unirea). Grasa de Cotnari care se gaseste in magazine, din pacate, nu se ridica peste un scor decent de 70-73 de puncte, ceea ce, la raportul de calitate-pret pentru cei care prefera un vin dulce, parfumat, din soi autohton, este, in aceeasi masura, recomandabil.

Comments are closed.