De la Tvdor și Țărăncuța de la Olt la CuBule și Stelle di mare, pe 70 de hectare în Drăgășani

Are aproape patru ani, dar încă este “secretul din Drăgășani” pentru majoritatea iubitorilor de vin. E drept că a schimbat deja un brand – Tenuta Colibași – care nu reușea să comunice suficient de limpede că e vorba de cea mai mare cramă cu vie compactă din celebra zonă viticolă care a atras atâtea nume grele. Ne face plăcere să vă dezvăluim noi “secretul” numit Domeniile Mennini.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Mennini domeniu siteCrama e situată chiar pe locul fostei Stațiuni de Cercetare și Dezvoltare Vitivinicolă Drăgășani, unde de-a lungul anilor ingineri iși cercetătorii studiat și ameliorat soiurile care azi aduc faima zonei – Negru de Drăgășani, Crâmpoșie selecționată, Novac. După cum spune actualul proprietar, Paolo Mennini, un om de afaceri italian al cărui nume de familie a dat și titulatura firmei – “generații întregi de localnici au contribuit la moștenirea podgoriei, care beneficiază de un terroir și un microclimat asemănător cu cel al Toscanei”. De altfel, această regiune a Peninsulei italiene este și modelul după care proprietarul vrea să se inspire. Potrivit producătorului, Tvdor, Colinele Oltului, Jambru sau Țărăncuța de la Olt sunt numele de game prin care “noua cramă de veche tradiție” a ales să  onoreze istoria și renumele zonei, în timp ce vinuri cu titulaturi moderniste – CuBule și Stelle di Mare – își propun să devină opțiuni apetisante pe lista de cumpărături a tineretului urban contemporan.

300 de hectare compacte numără întreaga proprietate – dintre care 70 replantate cu vii nobile și beneficiind de consultanță de specialitate din Italia, și celelalte cu livezi. Crama – cu o capacitate de stocare de un 8.500 de hectolitri și una de producție de 350.000 litri pe campanie – e găzduită într-un spațiu modern și e dotată cu cele mai noi tehnologii de vinificație. Din 2012, strugurii recoltați de pe plantația proprie sunt prelucrați aici cu ambiția spre înalta calitate: Negru de Drăgășani, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Burgund Mare, dar și Tămâioasă Românească, Fetească albă, Fetească regală, Chardonnay, Muscat Ottonel ori Sauvignon blanc.Menninni cladire site

Publicitate
IPPU

“Vinurile noastre sunt, de fapt, povești ce așteaptă să fie gustate într-o companie plăcută”, spune cu mândrie proprietarul. Ca orice italian care se respectă, Mennini e îndrăgostit de vinuri și mâncare bună și are o energie și o poftă de viață pentru care l-ar invidia mulți dintre cei care sunt la jumătatea vârstei lui. Dacă la venirea în România s-a ocupat cu industria siderurgică, n-a durat mult până să se îndrăgostească de locurile care-i aminteau de vinurile și peisajele din țara natală. Așa a ajuns să investească în renașterea viilor și a cramei de la fosta Stațiune. “Un paradis natural, cu un microclimat în care specificul zonei de câmpie se întâlnește fericit cu pâmânturile bogate ale poalelor de dealuri”, spun cei de la Domeniile Mennini.

Domeniile Mennini
Numele firmei: SC Domeniile Mennini SRL
Adresă: Localitatea Strejești, sat Colibași, județul Olt, strada Zorelelor nr. 1, Cod Poștal 237440
Mărci comerciale: Tvdor, Colinele Oltului, Jambru, Țărăncuța de la Olt, Domeniile Mennini, CuBule și Stelle di mare
Suprafata de vie: 70 ha pentru vin în Denumirea de Origine Controlată Drăgășani (și 2 ha pentru struguri de masă), pe soluri brune și brun-roșcate pseudorendzinic.
Soiuri albe: Fetească albă (6,6 ha), Fetească regală (6,32 ha), Sauvignon blanc (4,89 ha), Muscat Ottonel (2,8 ha), Chardonnay (2,8 ha), Tămâioasă românească (2 ha)
Soiuri roșii: Pinot Noir (19 ha), Burgund mare (10,5 ha), Merlot (8 ha), Cabernet Sauvignon (5,47 ha), Negru de Drăgășani (1,65 ha)
Capacitatea cramei este de 8.500 hl pentru stocare. În campanie, capacitatea de prelucrare este de aproximativ 20 tone struguri la alb / roze și de aproximativ 40 tone de struguri pentru vinurile roșii, pe fiecare schimb de 8 ore
Director general: Marian Moise – (+4)0746.275.239
Crama poate primi grupuri la degustare, cu programare prealabilă. Nu dispune de spații de cazare pentru public.
Contacte: telefon mobil (+4)0725.581.238; telefon fix (+4)0349.130.900; e-mail office@cramamennini.ro, website www.cramamennini.ro.Mennini hala site