Cramele Halewood, in topul Daily Mail

Daily Mail, cotidianul britanic cu 9 milioane de cititori pe saptamana, a publicat recent topul celor mai bune 200 de vinuri ale anului.

Publicitate
Oprisor

Topul realizat de Matthew Jukes, unul dintre cei mai influenti jurnalisti si critici de vinuri din Marea Britanie, include in The Daily Mail Weekend Magazine 200 Best Value Summer Wine Collection doua vinuri romanesti, ambele produse de Cramele Halewood: La Umbra Merlot si Waitrose Pinot Noir.

La Umbra Merlot este descris de Matthew Jukes ca fiind un vin senzational, care se poate consuma lejer alaturi de orice algere culinara. Cat despre al doilea vin, Waitrose Pinot Noir, jurnalistul il prezinta ca „biggest surprise – a true Romanian superstar”.

Publicitate

Topul complet, precum si aprecierile lui Matthew Jukes  pot fi consultate aici.

Din Grupul Halewood Romania fac parte Halewood Wines,  Cramele Halewood, Halewood Romania și Domeniile Halewood. Halewood are in proprietate crame și plantații de vița de vie in regiunea Dealu Mare, Podișul Transilvaniei și Murfatlar. La acestea se adauga Pivnițele Rhein Azuga fondate in 1892, unde se continua tradiția producerii vinurilor spumante dupa metoda tradiționala, de fermentare a vinului in sticla. In Ploiești unde este sediul Halewood Wines, se afla vaste pivnițe subterane, depozitul de produse finite (cu o capacitate de peste 1 milion de sticle), precum și liniile de imbuteliere. Grupul Halewood deține peste 350 hectare de vie plantate in perioada 2002-2009.