Cramele Halewood, „mecena” tinerilor pictori romani

Compania Cramele Halewood se implica pentru al patrulea an consecutiv in demersul cultural „Pictori de azi la Balcic”, in semn de pretuire pentru spiritul artistic romanesc, aflat in cautarea inspiratiei in acest teritoriu unic, surprins in panzele tablourilor de artisti fascinati la randul lor de farmecul locului.

Publicitate
Excursii

Cu convingerea ca pictorii de azi si de maine trebuie sustinuti in demersul lor creator, Grupul Halewood Romania a gazduit ieri la sediul sau din Bucuresti, in calitate de patron al artelor si partener deja traditional al proiectului, intalnirea organizata pentru reprezentantii mass media de catre Asociatia Elite Art Club UNESCO, cu prilejul relansarii recente a celei de a patra editii a acestui proiect cultural.

Organizatorii anunta incepand cu acest an adaugarea unui program special dedicat tinerilor artisti. Daca in anii precedenti taberele de creatie atrageau pictori care aveau deja ceva de spus in pictura romaneasca, 2007 marcheaza trecerea spre o etapa noua de promovare a tinerilor, din randurile celor mai talentati elevi al Liceului „Nicolae Tonitza”, care beneficiaza de o excursie de documentare, si a celor mai expresivi studenti ai Universitatii Nationale de Arte, prezenti in cea de-a doua tabara a acestei serii a proiectului.

Publicitate
IPPU

„Pentru Halewood este cu atat mai importanta implicarea in acest proiect, cu cat acesta si-a adaugat o componenta foarte tanara. Cu toata aprecierea cuvenita artistilor consacrati, ne exprimam bucuria speciala de a insufleti prin suportul nostru pensulele manuite cu talent de pictorii de maine ai Romaniei”, a declarat Delora Panga, director de marketing Cramele Halewood.