Cunoscut ziarist de vin din Anglia viziteaza cramele Romaniei

La invitatia programului Romania Agribusiness Development Program (RADP), finantat prin Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID), o celebra jurnalista de vinuri din Marea Britanie va vizita, pentru o saptamana, mai multe podgorii din Romania.

Publicitate
Excursii

Caroline Gilby publica in presa scrisa si online, dar este si realizator de radio si consultant in domeniul vinurilor. Avand o pregatire stiintifica in domeniul horticulturii, a devenit ulterior Master of Wine, una dintre cele mai inalte calificari in domeniu, care cuprinde nu doar degustarile, ci si cultivarea vitei de vie si marketingul acestui produs. Si-a inceput cariera in domeniul vinului in calitate de achizitor pentru un lant de peste 550 de magazine specializate si pentru o retea de restaurante. Scrie de mai bine de unsprezece ani despre vinuri din lumea intreaga, dar este specializata indeosebi pe vinurile est-europene. Articolele ei sunt publicate in Decanter, Journal of Wine Research, Wine Report, Oxford Companion to Wine si Wines of the World.

In Romania, Caroline Gilby va vizita, in perioada 7-12 octombrie, Prince Stirbey (Dragasani), Carl Reh Winery (Oprisor, Mehedinti), Cramele Recas, Cramele Halewood (unitatea de la Sebes), Jidvei, Pivnitele de Spumant Rhein din Azuga (Cramele Halewood).

Publicitate
Excursii

Inainte de plecarea spre Anglia, va avea loc o degustare la Vinexpert, in care jurnalista britanica se va intalni si cu vinurile de la SERVE Vinul Cavalerului, DAVINO, Vinarte, Vinterra, Vincon, Cotnari si Murfatlar.