Cupa ChocoArt-Silvian, debuteaza la Campionatului International de Gatit in Aer Liber

Pentru prima data de la lansarea Campionatului International de Gatit in Aer Liber, concurentilor inscrisi in sectiunea Dulciuri li se va decerna, in urma evaluarilor juriului, cupa ChocoArt – Silvian pentru ingeniozitate, creativitate si originalitate in domeniul dulciurilor. De asemenea, castigatorul va primi si un premiu care consta in instrumente profesionale pentru cofetarie/patiserie in valoare de 500 de euro, premiu oferit alaturi de Cardinal Motors.

Publicitate
Samburesti

Cupa este acordata de catre Silvian, brand recunoscut international in arta fabricarii dulciurilor si in domeniul patiseriei si Asociatia Culturala Euro Est Alternativ (ACEEA), organizatoarea Campionatului International de Gatit in Aer Liber. Etapa Constanta 2008 va fi gazduita de Hotelul Flora din Mamaia in perioada 27 – 29 iunie 2008 si reprezinta a doua etapa a Campionatului – prima etapa avand loc la Azuga, iar a treia urmand sa aiba loc la Gilau, judetul Cluj.

Trofeul ChocoArt-Silvian va fi decernat de catre Silvian Miron, fondatorul brandului Silvian – maestru in arta culinara, specializat international in creatii din zahar si ciocolata, singurul profesionist roman membru in Uniunea Internationala a Patiserilor, Cofetarilor si Preparatorilor de inghetata si totodata, singurul roman care a primit Trofeul de aur „Arch of Europe”, pentru excelenta si prestigiu antreprenorial, acordat de organizatia internationala Business Initiative Directions.

Publicitate
IPPU

Juriul care va desemna castigatorul Cupei ChocoArt-Silvian, cupa sectiunii de Dulciuri din cadrul clasei de Preparate culinare reci – expozitie de arta culinara, este format din Robert Rainford, celebra gazda a emisiunii „Licence to grill”, Dumitru Burtea (Presedintele Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism, membru de onoare WACS, membru Euro-Toques) – Brasov, Cornelia Ghisoi (Lady Chef, Maestru in Arta Culinara la Aro Palace Brasov) – Brasov, Vatafu Gheorghe (membru ANBCT, Specialist Emerit in Arta Culinara) – Bucuresti, Silvian Miron (maestru in arta culinara, specializat si premiat international in creatii din zahar si ciocolata, Silvian) – Constanta, Serban Ionescu (Actor) – Bucuresti si David Contant (Maestru in Arta Culinara) – Bucuresti. Totodata, din juriul competitiei vor mai face parte o serie de personalitati media si specialisti in domeniul artei culinare precum Dan Chisu, Vlad Florica, Serban Huidu, Jakob Hausmann sau Andrei Dumitrescu.

„Originalitatea concursului consta in modul in care reformulam ideea de bucatarie – scoatem bucatarul si cofetarul in aer liber, ii oferim spectatori, iar el nu trebuie decat sa isi dea frau liber imaginatiei, sa creeze si sa faca din gatit un spectacol. Ma bucura implicarea Silvian in acest proiect, pentru ca Silvian Miron a inteles ca in ceea ce priveste gatitul, cu toate clasele si domeniile lui, oricine poate fi un artist daca are talent si dorinta de a reusi”, sustine Radu Zarnescu, coordonatorul proiectului.

Campionatului International de Gatit in Aer Liber se adreseaza atat specialistilor, cat si amatorilor, concursul fiind alcatuit din doua categorii: Clasa – Mancaruri gatite in aer liber cu sectiunile Mancaruri la gratar, Mancaruri preparate pe plita, Mancaruri preparate la ceaun – felul 1 (ciorba, supa) si felul 2 (tocanite, alte mancaruri) – si Creatie, precum si Clasa – Preparate culinare reci – expozitie de arta culinara, care cuprinde urmatoarele sectiuni: Hrana rece, Dulciuri, Creatie, Meniu alternativ pentru restaurante si alte locatii pentru servirea mesei.

Se poate concura atat individual cat si in echipa, numarul maxim de participanti pentru o echipa fiind de 3 persoane. Perioada de inscrieri se incheie pe 20 iunie 2008, taxa de participare este de 50 de lei – reprezentand 10% din valoarea de amenajare a standului, restul sumei fiind suportat de organizatori. Cei interesati trebuie sa dispuna de vesela si instrumente pentru gatit proprii, precum si de materia prima necesara pentru felurile de mancare pe care le vor prepara.