Cursuri cu si despre vin la Arte&Vino

Luni, 23 ianuarie, a inceput, la wineshop-ul Arte&Vino, un curs de perfectionare dedicat degustarii vinului, dar si aprofundarii cunostintelor in domeniul vinurilor produse din soiuri romanesti si din soiuri internationale cultivate in Romania. Organizat de Organizatia Somelierilor din Romania 2011, cursul se adreseaza in principal somelierilor si are un profesor de marca, oenologul Liviu Grigorica, creator de vinuri si consultant pentru cateva dintre cramele renumite ale tarii. In primul modul al cursului, care se va prezenta in perioada 23-25 ianuarie, participantii vor afla mai multe despre vinificatia vinurilor albe si rosii, despre soiurile pure autohtone, dar si despre cele mai rafinate distilate din vin, Cognac si Armagnac. Cel de-al doilea modul, ce va fi predat in perioada 26-28 ianuarie, va fi dedicat vinurilor romanesti produse din soiuri internationale, dar si altor distilate. Pregatirea teoretica va fi pigmentata cu numeroase degustari, in primele trei zile cursantii urmand sa treaca prin mai toate vinurile realizate din soiuri romanesti, de la Cramposie si Babeasca Gri pana la Plavaie si Negru de Dragasani. Nu vor lipsi degustarile comparative, soiurile analizate fiind Feteasca Alba, Feteasca Regala si Feteasca Neagra. Cursul de perfectionare va continua in februarie si martie, iar cei interesati sa participe se pot adresa la office@osr2011.ro .