Cursuri de perfectionare pentru somelieri la OSR

“Organizatia Somelierilor din Romania-2011”, cea mai noua asociatie de profil din tara noastra, anunta incheierea unui parteneriat cu renumitul oenolog Liviu Grigorica, vicepresedinte ADAR, parteneriat care are ca prim obiectiv implementarea unui program de pregatire superioara a somelierilor din Romania. Cursurile se vor axa, in principal, pe dezvoltarea tehnicii de degustare, pe identificarea soiurilor si pe descrierea vinului intr-o limba de circulatie internationala. Vinurile studiate vor proveni de la toate cramele din Romania, dar si de la producatori cunoscuti din Franta, Italia, Spania, Portugalia, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda, SUA, Chile sau Argentina. OSR precizeaza ca nu doar vinul va fi obiect de studiu, ci si principalele distilate existente pe piata – Cognac, Armagnac, Whisky si Whiskey, Bourbon, Grappa si Rom. Prin acest program OSR urmareste pregatirea somelierilor pentru participarea la Campionatul National, dar si la competitiile internationale.

Publicitate
Excursii

Cursurile vor avea loc in perioada ianuarie-februarie 2012 si vor fi deschise pentru toti somelierii din Romania, cu mentiunea ca organizatorul va suporta cheltuielile de participare doar pentru somelierii inscrisi in OSR-2011. Cei interesati se pot inscrie la aceste cursuri la telefon 0748.084.879,  sau prin e-mail, la adresa  marian@somelierul.ro  .

3 thoughts on “Cursuri de perfectionare pentru somelieri la OSR

  1. Buna ziua, m-ar interesa un curs de somelier, dar dupa cum am vazut pe site inscrierile din perioada ( ianuarie-februarie 2012)sunt deja pentru cei care poseda dimploma in domeniu.Tin sa precizez ca eu nu am aceasta diploma(doar de ospatar)desi as dori o indrumare din partea dumneavoastra,in mod special in partea din vest(locuiesc in timisoara).Va multumesc anticipat

  2. Felicitări! Era și timpul să se dezvolte un proiect pe acestă axă, în România! Să vedem ce interes va stârni!
    Multă baftă și succes!

  3. Felicitari pentru initiativa, in cazul in care nu suntem somelieri, cum putem participa la aceste cursuri. Vor fi organizate si in alte orase decat Bucuresti?

Comments are closed.