Cursurile de somelieri „WineTaste” au implinit un an

Sergiu scoala 1Pe data de 5 decembrie 2012, Agentia de Somelieri „WineTaste”, in parteneriat cu Scoala Barmania,  inaugura Cursul de Somelier, acreditat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei prin Autoritatea Nationala de Certificari (A.N.C.- C.N.F.P.A.). Cursul este dedicat celor care doresc sa-si insuseasca eleganta servirii vinurilor, alaturi de cunostinte esentiale despre tipurile de vin si asocierea acestora cu preparatele culinare. Programa a fost gandita ca o platforma teoretica, dar si practica, de initiere in profesia de somelier si care sta la baza pregatirii celor care activeaza in industria HoReCa. Esalonat de-a lungul a 170 de ore, cursul implica parcurgerea tuturor etapelor de predare teoretica  si aplicatii practice, individual si pe echipe. Lectorii principali ai cursului sunt somelieri de prestigiu, renumiti pentru activitatea lor pe plan national, dar si pentru participarea la numeroase evenimente si training-uri de specialitate in afara tarii: Sergiu Nedelea si Cristian Grigore, cu sprijinul partenerilor de la Barmania, Bogdan Nicolae si Mihai Pamfil.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Pentru recunoasterea competentelor, la absolvirea cursului, in cea de-a cincea saptamana, cursantii sustin un examen ce consta intr-o proba teoretica, una practica si prezentarea unui proiect. In urma absolvirii acestui curs, participantii primesc un Certificat de Somelier recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei si Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor.

In acest prim an de activitate, Agentia „WineTaste” a format 76 de somelieri, in sapte serii. Absolventii au provenit din diferite medii socio-profesionale, entuziasti, antrepenori, lucratori in alimentatia publica, membrii ai echipelor de vanzare, reprezentanti ai producatorilor, sau importatorilor,  jurnalisti, blogg-eri, bancheri, un notar public, ba chiar si un cetatean chinez. Orele s-au tinut in sediul Scolii Barmania, din Bucuresti, str. Foisorului 122-124, Sector 3 si in Galati, in sediul din str. Domneasca, nr. 70. Pe parcursul orelor de studiu teoretic si practic s-au degustat 420 vinuri linistite, 42 vinuri efervescente si peste 80 de vinuri speciale si distilate. Suplimentar, in timpul cursurilor, viitorii somelieri au fost initiati in tehnica serviciului cafelei si a cigarurilor. Probele au fost achizitionate direct, sau au fost puse la dispozitie de catre partenerii care au inteles oportunitatea promovarii produselor lor prin viitorii somelieri.

Publicitate
Caloian

Ca urmare a reactiilor pozitive aparute in urma incheierii fiecarei serii, Agentia „WineTaste”, impreuna cu partenerii, va dezvolta aceasta initiativa de formare profesionala si în anul urmator. Mai multe detalii despre acest curs veti gasi pe www.curssomelier.ro, site-ul de comunicare al acestei initiative a Agentiei de Somelieri „WineTaste”.