Cuvee Charlotte 2007, selectionat pentru Crama BASF Germania

Publicitate
Excursii

Povestea de succes a vinurilor romanesti din ultimii ani continua cu o noua realizare: vinul Terra Romana – Cuvee Charlotte 2007, produs de SERVE Ceptura, este listat in catalogul cramei BASF din Germania incepand cu toamna anului 2010„, se arata intr-un comunicat remis redactiei Vinul.Ro de catre producatorul de vinuri prahovean.

Initiativa BASF face parte dintr-un program complex de promovare a vinurilor romanesti in tara si peste hotare. Programul a fost lansat in mod oficial in Bucuresti in toamna anului 2009, ocazie in care au fost prezentate si degustate vinuri din diferite zone viticole ale Romaniei, vinuri care au fost trimise  ulterior spre evaluare echipei de experti ai cramei BASF din Ludwigshafen.

Publicitate
IPPU

Potrivit aceluiasi comunicat, Crama BASF a fost infiintata in 1901 si vinde anual aproximativ 700.000 sticle de vin, implicandu-se totodata in educarea consumatorilor, prin organizarea a peste 400 de evenimente anual: vizite in crama, degustari de vinuri si lectii de degustare. Selecţia vinurilor pentru a fi incluse in oferta acestei crame se face dupa criterii foarte stricte, publicarea lor fiind si o modalitate de promovare. Marturie a activitatii sale demne de luat in seamă, crama BASF a primit în 2009 cea mai prestigioasa distinctie a industriei germane de vin: „Comerciantul de vin al anului”.

Terra Romana Cuvee Charlotte este una dintre cele mai premiate game de vinuri romanesti la concursurile internationale: argint la Decanter 2010, argint la Premium Select Wine Challenge 2010, argint la World Wine Championships USA 2010 si altele.