Dacian Ciolos cere protejarea domeniilor de internet .wine si .vin

dacian-ciolosIntr-un interviu acordat publicatiei Decanter, Dacian Ciolos, comisarul european pentru Agricultura, a declarat ca este ingrijorat de protectia pe internet a numelor precum Bordeaux, Champagne sau Chianti.

Publicitate
Vinarte

Dacian Ciolos a precizat ca in acest moment se cauta solutii pentru o preinregistrare a domeniilor .wine sau .vin, astfel incat numele de vinuri si indicatiile geografice protejate sa nu fie folosite abuziv in mediul online. Cu toate ca aceste domenii nu sunt inca active, exista o preocupare la nivelul Comisiei Europene pentru ca domenii precum vin.Bordeaux sau Rioja.wine sa nu fie inregistrate de persoane ce nu au nici un fel de legatura cu aceste regiuni. Potrivit Decanter, comisarul Ciolos, impreuna cu Neelie Kroes, comisar european pentru Agenda Digitala, intentioneaza sa blocheze inregistrarea domeniilor .wine si .vin, pana cand regulile de inregistrare si folosire ale acestor sub-domenii nu sunt clarificate la nivel international. Aceasta pozitie a plecat in urma mai multor neintelegeri dintre Comisia Europeana si compania americana Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), cea care detine controlul asupra acestor domenii.

Dacian Ciolos a mai anuntat ca „aceasta situatie este atent urmarita de catre Comisia Europeana, care urmareste sa rezolve neintelegerile intr-un mod legal si diplomatic, asa incat sa fie protejate interesele UE si drepturile de proprietate asupra indicatiilor geografice”.

Publicitate
IPPU