DaDa

DaDa – da, da, da!

Publicitate
Oprisor

Rating:♣♣♣♣♣ Preturi: €€€€

 

Publicitate

Un loc unde nimic nu e cum te-ai fi asteptat, dar care satisface asteptari din cele mai diverse. Poate parea „metrosexual” prin grija pentru detalii si este, evident, destinat „oamenilor spalati”.

dada2

Pentru barbatii ocupati ai zilelor noastre, e locul ideal sa-si aduca partenera, fiindca in timp ce ea „legumeste” prin oferta de haine sau accesorii expusa in restaurant el poate savura in tihna un trabuc in mica zona de cafenea sau se poate delecta cu un pahar cu vin (apropo de vinuri, e pacat ca lista este limitata, iar oferta „la pahar” e si mai mica). Zona de restaurant nu este mult mai mare decat cea de cafenea, insa tot ansamblul este amenajat cu mult gust iar atmosfera are o vibratie foarte calda si totodata foarte „fashionable”. Personalul este foarte atent, de fapt am intalnit aici una dintre cele mai primitoare echipe din Romania, iar oferta gastronomica este si ea la inaltime: poti gasi salate usoare, dar si piept de curcan cu dovleac, morcov, castane si sos dulce de vin roşu (43 RON), muşchiulet de vita cu prosciutto, lamaie, trufe si piure de brocoli (56 RON), creveţi Tiger cu mamaliga la gratar si sos de rosii proaspete (37 RON) sau piept de rata, legume si sos de prune (29 RON), dar meniul variaza si aproape zilnic, in functie de inspiratia bucatarului si de oferta de sezon.

dada3

Revin la impresia despre vinuri, notata la inceputul acestei recenzii: am gasit aici cel putin doua vinuri pe care nu le-am mai putut intalni la niciun restaurant de pana acum. E vorba de editia limitata „Fulg de vara” – creata special de Oliver Bauer, de la Stirbey, pentru promotorul Ciprian Stancu – si de Chateau des Adouzes Plo de Figues, un vin rosu cu personalitate extrema si contrarianta, teribil de carnos si fructos in acelasi timp – adus in Romania de colectionarul Adrian Sancraian, de la Cluj. Totusi, un astfel de loc ar merita o lista de vinuri mult mai extinsa, calitatea amenajarii, a personalului si clientela ar merita un efort financiar din partea proprietarilor si in ceea ce priveste pivnita.

dada

O mentiune speciala pentru Delia, managerul de la DaDa, care stie sa fie o gazda foarte primitoare. N-o sa va mai plictisesc cu o enumerare a vedetelor si cvasi(pseudo?)vedetelor autohtone sau internationale care obisnuiesc sa calce pe la DaDa, ci mai spun doar ca preturile nu sunt mici, dar tinand cont de calitatea felurilor de mancare scrise mai sus nici n-ar avea cum. Totusi, pentru clientii fideli exista o politica de discounturi atat la restaurant cat si la imbracaminte, asa incat sfatul meu ar fi sa calcati cu incredere pragul acestui restaurant, cand aveti ceva bani in buzunar.

Bucuresti, Bdul Matei Voievod nr. 94bis
Tel: 021 – 252.31.59; 0729-997.410
http://www.dada.ro/bistro.php
E-mail: office@dada.ro