David Contant, primul „King of plate” (galerie foto)

Prima editie a concursului „King of plate”, disputata luni, 16 ianuarie, la Ginger Restaurant & Bar, s-a incheiat cu victoria lui David Contant, invingator cu o diferenta de numai 2,8 puncte in fata lui Razvan Alexandru. Juriul, compus din trei specialisti – Gabriela Berechet, presedinte al Federatiei Bucatarilor din Romania, Martin White, fost chef la Hilton, actual la Regent Casino si Eugen Grosu, „Bucatarul de Aur al Bucurestiului – 2011” – si trei reprezentanti ai publicului consumator, a avut o misiune destul de grea, pentru ca ambii participanti s-au straduit sa impresioneze atat prin arhitectura farfuriei cat si prin calitatea si gusturile rafinate ale preparatelor. David Contant si Razvan Alexandru au avut fiecare de pregatit cate patru farfurii, la care ingredientele principale au fost: salaul, pieptul de rata, muschiul de vita si gutuia. Francezul s-a impus la limita in primele doua probe (48,75 – 47,70 la peste, 51,75 – 50,10 la rata) , a castigat-o detasat pe a treia (50,00 – 44,10), in schimb Razvan si-a „adjudecat” desertul clar, cu scorul de 54,00-48,20.

Publicitate
Excursii

„King of plate” este o competitie rezervata bucatarilor de clasa, nascuta dintr-o polemica pe facebook, competitie pe care initiatorul ei, Cesar Filip (fondatorul Ginger), promite sa o transforme intr-un adevarat show culinar. Prima editie a concursului a fost sponsorizata in totalitate de managerul restaurantului Ginger, Cesar Filip, care, pe langa bucatarie, a pus la dispozitia concurentilor si toate ingredientele necesare. La realizarea si promovarea acestui concept a contribuit si Catalin Velea, consultant in industria ospitalitatii si fondatorului Waiters Newspaper, publicatie electronica destinata personalului si antreprenorilor HoReCa.