De 3 X Pinot Noir, la Ginger

Aseara, la restaurantul Ginger, a avut loc o noua intalnire de succes intre vin si mancare. Trei vinuri Pinot Noir, abordari de vinificare diferite, din tari diferite, au fost asociate atent – chiar creativ si entuziast – cu trei preparate culinare. „Vinovati” pentru aceasta intamplare au fost proprietarii restaurantului Ginger, Cesar Filip si Doru Pencea, in complicitate cu Vinul.Ro.

Publicitate
Domeniul Bogdan

somon-cu-sos-de-hrean-orez-negru-si-creveteDeschiderea serii a fost facuta de catre Spatburgunder Georg Breuer Rheingau 2006 (alc. 13%), un vin cu o culoare deschisa, de visina putreda, si tente caramizii, arome mineral-iodate si foarte multe senzatii dulci, de melasa, lemn, visine si prune uscate. Asocierea – una destul curajoasa – a fost un file de somon cu doua cozi creveti, orez negru si sos rosu de hrean. Combinatia acrisor-dulceag-iute data de aciditatea sosului, grasimea somonului si textura orezului a transformat evolutia vinului, acesta capatand note proaspete, usor acide, echilibrante.

rulou-de-curcan-cu-branza-de-burduf-usturoi-si-spanacAl doilea vin, Pinot Noir Babich Marlborough 2006 (alc. 13,5%), a evoluat in tandem cu un rulou din piept de curcan cu spanac, branza de burduf cu usturoi, cartofi gratinati si ciuperci, cu rosie preparata si sos de piper verde. Aceasta asociere a redus usor din astringenta vinului, aducandu-i un plus de note dulci de miere si stafide. Initial, sosul de piper verde a parut ca domina aromatic vinul, insa, in combinatie cu ciupercile si nota onctuoasa data de branza, a trecut pe linie moarta notele pamantos-astringente ale Pinot Noir-ului, a nuantat usor nota alcoolica si i-a dat o complexitate de ierburi aromate.

Publicitate

beef-stroganoff-si-legume-gratinateUltimul preparat, Beef Stroganoff cu legume gratinate si trufe negre proaspete, a fost asociat cu un Pinot Noir de Bourgogne, Joseph Drouhin Chassagne Montrachet Morgeot 2005 (alc. 13%). Sosul usor dulceag al mancarii a scos in fata aciditatea vinului, reducandu-i notele astringente. Greutatea onctuoasa a carnii de vitel si aromele vegetale intense ale legumelor nu s-au pliat insa foarte exact pe amprenta aromatica a vinului, foarte elegant, cu tonuri de stafide, cirese coapte, piele, vanilie si rasini.

One thought on “De 3 X Pinot Noir, la Ginger

Comments are closed.