De Kuyper Cup a ales cei mai buni barmani din Romania (galerie foto)

Adrian Nistor si Valentin Luca au primit titlul de cei mai buni barmani din Romania, dupa ce au castigat sectiunile de mixologie, respectiv bartending flair din cadrul competitiei De Kuyper Cup 2011, eveniment desfasurat pe 14 si 15 septembrie la Freddo Lounge, Centrul Vechi al Capitalei.

Publicitate
Vinarte

Competitia a fost stransa, finalistii demonstrandu-si originalitatea si indemanarea in ceea ce priveste prepararea unei bauturi mixate sau cunostintele lor in tehnici de working si exhibition flair. La proba de mix, concurentii din finala si-au prezentat cocktailurile creatie proprie, cu timp de preparare 8 minute. Reteta castigatoare, Parfait, realizata de Adrian Nistor de la Tribute (Bucuresti), are la baza ghimbir proaspat, absinth, De Kuyper Parfait Amour si fruct de physalis. La sectiunea de flair, castigatorul locului I, Valentin Luca, a fost decis in urma unei confruntari directe cu colegul sau de la Exquisite Bar Solutions, Ionut Ivanov.

Potrivit organizatorilor competitiei, invitatii speciali la De Kuyper Cup Romania 2011, Arno van Eijmeren si Nicolas Saint-Jean, au sustinut workshop-uri speciale pentru barmanii inscrisi in competitie, in care au prezentat tehnici si retete speciale, cat si noile trenduri din domeniu. Cele doua seri ale De Kuyper Cup au fost incheiate de show-uri marca Nicholas Saint-Jean.

Publicitate

De Kuyper Cup a fost unul dintre cele mai importante evenimente din industria ospitalitatii organizate in Romania in acest an. Vom continua traditia evenimentelor dedicate barmanilor si vom sprijini dezvoltarea profesionala a acestora” a declarat Bogdan Aninoiu, brand manager De Kuyper.

Evenimentul a fost organizat de Heinrig Distribution si De Kuyper.