Decanter: Lista celor mai influenti oameni din lumea vinului

Publicatia britanica de vinuri Decanter a publicat la inceputul lunii iunie lista bianuala a celor cei mai influenti 50 de oameni din lumea vinului, cea mai inalta pozitie fiind ocupata de directorul executiv al companiei Pernod Ricard.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Pierre Pringuet, CEO al „celui mai impresionant producator de vinuri din lume” l-a detronat in acest top pe Robert Sands, seful executiv al Constellation Brands. Managerul Pernod Ricard, in varsta de 60, conduce cea de-a patra companie ca marime din lume, detinatoare a mai multor branduri internationale, printre care se numara Champagne Mumm, Perrier-Jouet, Jacob’s Creek sau Brancott Estate.

Pe locul doi al listei Decanter se afla Eric de Rothschild, care administreaza vastul portofoliu Domaines Barons de Rothschild de aproape 40 de ani, urmat de Robert Parker, unul dintre cei mai influenti critici de vinuri din lume.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Editorii Decanter mai remarca evolutia foarte buna in acest top a comerciantilor si specialistilor din Asia, cauza identificata de acestia fiind cresterea cererii de vinuri pe pietele acestui continent. Astfel, St Pierre Jr, manager al ASC Fine Wines China, a urcat de pe 16 pe locul sapte, Wu Fei, CEO al colosului chinez Cofco, se situeaza pe locul al optulea, iar proprietarul holdingului japonez Suntori, Nobutada Saji ocupa locul 12.

O aparitie surprinzatoare pe locul 16 al listei Decanter, este Amateur Wine Blogger, comunitate de bloggeri de vin, a carei influenta a crescut foarte mult in ultimii doi ani.