Degustare de Povestiri carciumaresti, cu vin si carnati de Plescoi

Sambata, 27 noiembrie, la ora 16.00, Vinul.ro, in parteneriat cu Diverta si Intrecont Music relanseaza cartea „Povestiri Carciumaresti” la pachet cu CD-ul „La Salul cel Negru”, o selectie de cantece vechi lautaresti. Evenimentul va avea loc in Plaza Romania (BD. Timisoara Nr.26, Sector 6, Bucuresti) in libraria Diverta (demisol). Lansarea va fi insotita de o degustare de vinuri de la Domeniile Samburesti si carnati traditionali de Plescoi.

Publicitate
Oprisor

Sergiu Mihail Nedelea si Alina Matei sunt autorii primei carti romanesti despre culisele vietii de restaurant. Volumul „Povestiri Carciumaresti” este atat o incursiune in bunele sau relele practici din industria ospitalitatii de la noi, dar si o colectie de “legende urbane” demontate sau explicitate. Sunt abordate aspecte din interactiunea cotidiana a clientului cu restaurantele. Sunt prezente personaje precum “carciumarul comunist”, “ospatarul indolent”, un dictionar de termeni uzuali, un cod de bune purtari ale clientului si ospatarului, cateva conflicte uzuale si cele mai bune cai de rezolvare ale lor.

Aceasta carte a fost conceputa pe ideea ca toti au jucat macar o data un rol pe scena restaurantului. Majoritatea au fost clienti si s-au creat adevarate mituri. Intr-un ton relaxat, somelierul, dar si fostul manager de restaurant Sergiu Nedelea povesteste intr-un amplu interviu ce se petrece dincolo de tejghea si cum se vede acest lucru de pe scaunul clientului.

Publicitate
Oprisor

One thought on “Degustare de Povestiri carciumaresti, cu vin si carnati de Plescoi

Comments are closed.