Degustare de vinuri cu tineri insetati de cunoastere

Vinul.ro a organizat joi seara, 18 noiembrie, a doua degustare din cadrul turneului de promovare a vinurilor medaliate la Premiile de Excelenta Vinul.ro. Evenimentul a avut loc la magazinul Arte&Vino si a fost dedicat tinerilor pasionati de vinuri.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Somelierul Marian Timofti le-a explicat invitatilor cum se degusta si cum se serveste un vin. Au fost degustate, dintre vinurile premiate, Feteasca alba Budureasca 2007, Fumee Blanc Budureasca 2009, Sarba Livia 2009, Aligote Livia 2009, Prince Vlad Merlot Grande Reserve Vanju Mare 2003, Saperavi Teliani Valley 2007, Napareuli Teliani Valley 2007, Saperavi Teliani Valley Mukuzani 2006 (Georgia) si Cabernet by Enira 2008, vinuri distinse cu medalii de argint. Au mai fost prezentate si Feteasca albă Livia, Sauvignon blanc Livia, si Tsolikouri Teliani Valley 2007 (Georgia), vinuri care nu au intrat in concurs.

Importatorul vinurilor din Georgia, Omprico Trade, a surprins invitatii cu cateva gustari traditionale georgiene, asociate perfect cu vinurile roşii Teliani Valley.

Publicitate

Intr-una din pauze, toti praticipantii la degustare au extras dintr-un bol cate un citat expresiv despre vin, ca de exemplu „Descoperirea unui vin bun reprezinta un moment mai important decat descoperirea unei constelatii. Universul este oricum prea plin de stele.” (Benjamin Franklin), pe care apoi l-au citit cu voce tare.

Seara s-a incheiat cu povesti in jurul unui pahar de distilat de vin Bardar 2003, de la Vinaria Bardar din Republica Moldova.