Degustare de vinuri Foster’s la Hotel Marshal

Miercuri, 30 ianuarie 2008, la Hotelul Marshal (Bucuresti, str Dr Emanoil Bacaloglu nr 2), va avea loc o prezentare a patru branduri de vinuri din Australia si Statele Unite, apartinand liderului mondial in domeniu, Grupul Foster’s.

Publicitate
Domeniul Bogdan

O selectie de 27 de vinuri din marcile Beringer, Lindemans, Rosemount si Penfolds vor fi introduse oficial cu aceasta ocazie unui public format din profesionisti ai retail-ului si alimentatiei publice – proprietari si manageri de locatii. Invitat special al evenimentului va fi winemaker-ul Justin Morley, care va prezenta vinurile impreuna cu prof Liviu Grigorica, vicepresedintele Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania, sef de lucrari la catedra de Viticultura si Vinificatie de la Universitatea Agronomica Bucuresti.

Brandurile ce vor fi prezentate la Hotelul Marshal sunt disponibile deja pe piata din Romania, fiind importate de catre Carl Reh Winery, companie detinuta de unul dintre cei mai mari distribuitori de vinuri din Germania, Reh Kendermann. Evenimentul este o demonstratie ca piata romaneasca de vinuri a inceput sa se maturizeze si sa devina interesanta pentru cei mai mari jucatori internationali din domeniu. Gamele prezentate in 30 ianuarie cuprind atat vinuri „democratice”, cu adresabilitate larga catre o categorie mare de consumatori moderni, cat si produse de calitate exceptională, destinate unui public format din consumatori sau colectionari cu pretentii foarte ridicate.

Publicitate

Foster’s, cu sediul principal in Melbourne (Australia), este liderul mondial in domeniul productiei si distributiei de vinuri premium. Grupul, specializat in comertul international cu bauturi, are o capitalizare bursiera de aproximativ 8 miliarde de dolari si o cifra de afaceri anuala de cca 4 miliarde de dolari. Ca volum, vanzarile anuale ale Foster’s la nivel global se ridică la peste 147 milioane de cutii (cutia standard folosita ca unitate de masura este cea de 12 sticle, adica 9 litri).