Degustari de foie gras, surpriza rafinata de la Zilele Vinul.ro Constanta

FinFin Gastronomie este una dintre surprizele pe care o vor avea vizitatorii expozitiei Zilele Vinul.ro, eveniment ce se va desfasura in zilele de 1 si 2 aprilie, la Constanta. Importator direct al produselor Bizac, FinFin Gastronomie va aduce un plus de rafinament evenimentului, prin prezentarea produselor de calitate aduse din Franta: foie gras, dulceata de ceapa si pulpe de rata confiate. Preparate care isi vor gasi, cu siguranta, asocierea printre vinurile care vor putea fi degustate la Zilele Vinul.ro de la Restaurantul CafeCafe din cadrul Hotelului Cherica.

Publicitate
Oprisor

Foie gras are o istorie veche de peste 4.500 de ani, iar Franta are principalul merit la aparitia si cresterea popularitatii acestui produs. Prima reteta de preparare cunoscuta se foloseste si acum: intr-un vas de pamant acoperit, la foc mic, la cuptor. In Franta, 80% dintre consumatorii de foie gras il mananca rece. Poate fi aromat cu condimente din aria de gusturi complementare ficatului, precum cimbru, busuioc, coriandru, nucsoara sau ienibahar. Bucatarii profesionisti adauga de fiecare data alcooluri parfumate – porto, cognac sau armagnac – si il servesc in farfurii incalzite, de obicei la debutul mesei, cand papilele gustative sunt foarte receptive. Pentru a savura intreaga paleta de miresme subtile pe care foie gras o ofera, specialistii recomanda ca, inainte de a fi gustat, sa fie lasat la temperatura camerei cam 10-20 de minute. Sfatul specialistilor este ca in alegerea vinului sa tineti mai degraba cont de condimentele si celelalte ingrediente folosite pentru prepararea ficatului, pentru ca adeseori foie gras imprumuta din gustul lor. Permisiv, foie gras-ul poate fi consumat si alaturi de un vin rosu subtil, insa combinatia cu un vin dulce de Sauternes este considerata desavarsita.

La Zilele Vinul.ro, degustarea de foie gras va fi asortata cu trei vinuri romanesti: Busuoiaca de Bohotin Autentique de la Crama Basilescu, Vin Alb Dulce de la Corcova Roy & Damboviceanu si Tamaioasa Romaneasca La Cetate Miracol, de la Crama Oprisor.

Publicitate
Siel

Expozitia Zilele Vinul.ro va avea loc pe 1 si 2 aprilie, la Restaurantul Cafe Cafe din cadrul Hotelului Cherica (4*, Str. Stefan cel Mare nr. 4, Constanta, vizavi de Irish Pub) si va gazdui o varietate de vinuri si gustari. La expozitia Zilele Vinul.Ro – Constanta sunt asteptati sa ia parte atat cunoscatori si pasionati de vinuri si gastronomie, cat si simpli curiosi.

Pe langa FinFin Gastronomie – www.finfin.ro -, au mai confirmat participarea la „Zilele Vinul.Ro” urmatorii producatori: Crama Oprisor, Domeniile Dealu Mare-Urlati, Crama Garboiu, Vinfaraalcool.ro, Crama Basilescu, Corcova Roy & Damboviceanu, Cramele Halewood, Montrouge, Domeniile Ostrov, Gramma Wines, WineRo si Senator Wine.

Biletele de acces costa 20 de lei si pot fi achizitionate de la intrare, pe toata durata expozitiei, adica zilnic intre orele 13:00 si 20:00. Pe langa posibilitatea de a degusta vinurile expozantilor, fiecare vizitator va primi un platou cu gustari asortate, precum si un bilet la o tombola cu premii.

„Zilele Vinul.Ro” reprezinta un eveniment lunar de promovare a culturii vinului, la care vizitatorii nu doar ca pot face cunostinta cu vinurile de top din Romania, ci isi pot petrece o dupa-amiaza placuta alaturi de familie, de prieteni sau de parteneri de afaceri.

Alte articole despre Zilele Vinul.Ro Constanta:

12 producatori au confirmat participarea la Zilele Vinul.Ro Constanta, 1-2 aprilie 2011

Zilele Vinul.Ro la Constanta: vinuri si premii pentru vizitatori si profesionisti

Public de calitate la Zilele Vinul.Ro Constanta (galerie foto)